Image

Markanvisning till Abacus i Södra Värtahamnen

Bygg/Arkitektur Abacus får en markanvisning om cirka 60 lägenheter och kommersiella lokaler i Södra Värtahamnen i Stockholm.
Publicerad den 13 Juni 2016
Södra Värtahamnen. Bild: AIX arkitekter/Stockholms stad
Södra Värtahamnen.

I markanvisningstävlingen bedömdes tidigare genomförda projekt utifrån ett flertal stadsbyggnads- och miljökriterier. Därtill presenterades en projektidé. Abacus förslag bygger på att bredda plattformen för den konst som får ge avtryck i staden.

– Det här är vår första markanvisning i Norra Djurgårdsstaden och vi ser mycket fram emot att vässa vårt miljöarbete för att möta områdets höga miljökrav. Vi kommer att arbeta med ett framträdande konstnärligt uttryck i det här projektet, vilket ska bli riktigt spännande, säger Josa Lundbäck, vd för Abacus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige