Image
Kvarteret Färgaren i Lund, Granitor Properties.

Clas Ohlson hyr av Granitor i Lund och av Trianon och Wallfast i Burlöv

Uthyrning Granitor Properties hyr ut lokaler på 750 kvadratmeter på Stora Södergatan 4 till Clas Ohlson och nytt liv tillförs Lunds centrum. Preliminär öppning sker i mitten av maj 2024. Samtidigt har Trianon tecknat ett längre hyresavtal med Clas Ohlson för etablering av en större butik i Burlöv Center, norr om Malmö. Ytan är 1369 kvm och tillträde är 1 augusti med beräknad öppning hösten 2024.


Wallfast är byggaktör när Smedshagens bostadsområde i Hässelby ska få 500 nya bostäder.

500 nya bostäder på gång i Västerort

Bygg/Arkitektur Smedshagens bostadsområde i Hässelby har cirka 700 bostäder idag – de ska nu kompletteras med cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter. Detaljplanen väntas få grönt ljus den här veckan.


Olof Andersson, vd Trianon.

Trianon och Wallfast säljer byggrätt i Burlöv till Tornet

Transaktioner Nu är det klart att ännu en bostadsutvecklare ansluter till det stora stadsutvecklingsprojektet vid den kommande centralstationen i Burlöv. Fastighetsägarna Trianon och Wallfast som tillsammans med Burlövs kommun driver framtagandet av ny detaljplan för området, säljer en av byggrätterna om 12 500 kvm i området till Tornet. Det överenskomna fastighetsvärdet är 45 Mkr och tillträde till området sker under andra kvartalet 2023.


Till vänster syns en illustration av möjlig utformning på ett av de nya bostadskvarteren. Till höger syns ett exempel på småskaligt bostadskvarter, en illustration av möjlig utformning.

Så blir Hässelbys nya bostadsområde – tillför över 700 bostäder

Bygg/Arkitektur Besqab och Ikano Bostad är två av aktörerna som ska vara med och förtäta nordväst om Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Nytt JV hämtar vd hos noterat bolag

Bolag Fastighetschef lämnar för att ta över ny vd-stol.


Trianon och Wallfast utvecklar i Burlöv.

Trianon och Wallfast köper stort utvecklingsprojekt i Burlöv

Transaktioner Trianon och Wallfast har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Burlöv Tågarp 15:4 omfattande handelsfastigheten Burlöv Center om 43 000 kvadratmeter samt tillhörande 48 000 kvadratmeter detaljplanerade bostadsbyggrätter med potential för ytterligare 100 000 kvadratmeter BTA bostäder. Det överenskomna fastighetsvärdet är 500 miljoner kronor.


Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm.

Serneke tecknar avtal med Wallfast om att bygga 117 hyresrätter

Bygg/Arkitektur Serneke och Wallfast har tecknat avtal om att bygga 117 nya hyresrätter på Södermalm i Stockholm. Entreprenaden är värd cirka 200 miljoner kronor.


Svein Erik Lilleland (Hembla), Wonna I de Jong (Wonna Fast) och Dan Astrén (Sig Invest).

De är störst i nya ombildningsområdena

Bostäder Efter att Stockholms stad öppnat upp för ombildningar i elva stadsdelar har Fastighetssverige kikat närmare på vilka andra fastighetsägare som dominerar områdena.


Unikt samarbete i Värtahamnen mellan fastighetsägare och Stockholms Hamnar

Bolag Ett nytt bolag har bildats för att arbeta med stadsutvecklingen i den nya stadsdelen Värtahamnen, som är en del av Norra Djurgårdsstaden. Tillsammans med Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast och Stockholms Hamnar utgör Bonnier Fastigheter grunden i Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Deltar i samarbetet gör även Stockholms stad genom Exploateringskontoret.


Gemensam vision för Värtahamnen undertecknad

Bygg/Arkitektur Värtahamnen står inför en förvandling de kommande åren och den nya stadsdelen kommer att delvis stå klar år 2021/2022. Fyra fastighetsägare har nu gått samman med Stockholms Stad och Stockholms Hamnar för att arbeta fram en gemensam vision.


Balder förvärvar centrala fastigheter

Transaktioner Balder har köpt tre centrala fastigheter i Göteborg och Stockholm för 475 miljoner kronor.


Wallfast-bolag får markanvisning för kontor i Ladugårdsgärdet

Bygg/Arkitektur Rederi- och skeppsmäkleribolaget Wallsea, dotterbolag till Wallfast, avser att bygga en kontorsfastighet om 25 000 kvadratmeter på Ladugårdsgärdet 1:4. Exploateringsnämnden anvisar mark för ändamålet.