Image
Gekås köper av Järngrinden.
Gekås köper av Järngrinden. Bild: Järngrinden

Gekås köper för 735 miljoner i Halmstad

Transaktioner På det gamla tegelbruksområdet i Slottsmöllan vid norra infarten till Halmstad byggstartade 2016 Järngrinden Projektutveckling 330 hyresrätter.
Publicerad den 20 Augusti 2019

Bostadsområdet Tegelbruket består av tre byggnader på vardera 16 våningar, tillsammans med handelsytor för gym och dagligvaruhandel samt en förskola. Bostäderna färdigställdes 2019. Gekås förvärvar bostäderna i projektet för ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 735 miljoner kronor av Järngrinden. Tillträdet skedde i april 2019 och blev därmed Järngrindens största försäljning.
– Vi är självklart glada över att få en ägare som Gekås till hyresrätterna. Gekås får en mycket fin produkt att lägga till i sin fastighetsportfölj. Som totalentreprenör för projektet utsågs Tornstaden att genomföra byggnationen, vilka är en partner Järngrinden har ett mycket bra samarbete med. Resultatet av Tegelbruket är ett fint kvitto som bekräftar detta, säger Tobias Johannesson, vice vd för Järngrinden Projektutveckling AB som också har varit ansvarig för projektet.
– I och med förvärvet av Tegelbruket så får Gekås en sammanhållen stor och effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö att lägga till vårt fastighetsbestånd, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås.

Tegelbruket förvaltas sedan avyttringen av Riksbyggen på uppdrag av Gekås.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY