Image

Galären planerar för 50 nya bostäder

Bygg Galären har idag lämnat in hemställan till Luleå kommun om att få förvärva mark mellan bostadsområdet Radiomasten och Tunaskolan i Luleå.
Publicerad den 27 Juni 2012

På marken mellan Radiomasten och Tunaskolan låg förut en förskola som numera är riven. Galären visar nu skisser på en gestaltning av byggnader samt en situationsplan på en möjlig utformning av 50 nya bostäder på området.

Galären hoppas på att kommunen ger beviljar den önskade marktilldelningen och att kommunens planavdelning får i uppdrag att utarbeta en ny detaljplan för området för där man vill bygga bostäder.

Tanken är att bebyggelsen skall bli miljöcertifierad och uppföras i etapper efter det att eventuell detaljplan vunnit laga kraft samt efter det att projektering och upphandling genomförts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige