Image

Galären planerar bostäder i Luleå

Bygg/Arkitektur Galären vill bygga ett nytt bostadshus i centrala Luleå. - Det blir ett vackert bostadshus som förskönar bostadsmiljön i centrum, säger Simon Sundström, projektledare på Galären.
Publicerad den 16 Februari 2015
Galären planerar nytt bostadshus i centrala Luleå. Bild: Tirsén & Aili Arkitekter
Galären planerar nytt bostadshus i centrala Luleå.

I fredags ansökte Galären hos Luleå kommun om detaljplaneändring i hörnet Varvsleden-Kungsgatan. Här vill Galären bygga en bostadsfastighet med spännande och utmanande arkitektur.

Bostadshuset ligger på Centrumhalvön och ska byggas ihop med en befintlig Galären-fastighet i kvarteret Gersen. Nybyggnaden blir fem våningar och omfattar 18 hyreslägenheter i mindre storlekar som det är stor efterfrågan på.

Dessutom skapas lokaler för en butik samt en attraktiv innergård i upphöjd parkmiljö. I markplan byggs en ljus och trygg tvättstuga, cykel- och carportar samt en modern anläggning för källsortering för samtliga hyresgäster.

- Bostadshuset blir miljövänligt och energieffektivt och ska klara kraven för Miljöbyggnad nivå silver, berättar Magnus Bjuhr, Galärens projektchef.

Parkeringen förläggs till största delen under jord. De befintliga p-platserna på gården byggs om till carportar med sedumtak.

- Tillbyggnaden har en djärv arkitektonisk lösning som representerar något nytt och spännande för stadsbilden. Det hoppas vi att Luleåborna uppskattar, kommenterar Galärens vd, Gunnar Tåhlin.

Tirsén & Aili Arkitekter har ritat det nya bostadshuset på Varvsleden som länkas samman med det befintliga hyreshuset på Kungsgatan. Hyresgästerna har informerats om byggplanerna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige