Image

Nytt restaurangkoncept till Luleå

Uthyrning Galären har tecknat hyresavtal med nya krögare som ska öppna restaurang i Galärens nyproducerade fastighet på Köpmangatan 18 i Luleå.
Publicerad den 30 April 2015
Krögarna håller pressinformation i lokalen på Köpmangatan. Från vänster syns Joakim Olausson, Simon Wanler, Kjell " Brolle" Wallmark och Hans Wanler saknas på bild gör Kent Forss. Bild: Galären
Krögarna håller pressinformation i lokalen på Köpmangatan. Från vänster syns Joakim Olausson, Simon Wanler, Kjell " Brolle" Wallmark och Hans Wanler saknas på bild gör Kent Forss.

De nya krögarna är Simon Wanler, Hans Wanler, Kjell "Brolle" Wallmark, Joakim Olausson samt Kent Forss. De lanserar i och med detta ett nytt franchise-koncept och det här blir den första restaurangen.

– Det blir för Luleå ett i dagsläget helt nytt koncept, en renodlad tapasbar starkt inspirerad från de klassiska tapasrestaurangerna i Spanien, säger Simon Wanler, en av delägarna.

– Vi kommer att jobba med riktigt bra råvaror och servera ett brett utbud av kalla och varma tapas, några få varmrätter, ost och chark samt söndagsbrunch. I dryckesväg kommer vi att att ha en välsorterad vin- & cavabar med viner från framförallt Spanien. I övrigt i dryckesväg kommer vi att ha flera inhemska spanska öl sorter, en gedigen cocktailmeny och en egen Sangria som i sig är värt ett besök, berättar Simon vidare.

Kjell "Brolle" Wallmark som är en av delägare kommer främst att vara delaktig i nöjesbiten. Man kommer att ha livemusik och andra temakvällar framöver.

-Det känns jättekul att ha tecknat avtal med en restauratör som erbjuder ett för Luleå helt nytt koncept, något som varit önskvärt från vår sida under hela processen, säger Veronika Johansson marknadschef på Galären

Man jobbar nu för fullt med iordningställande av lokalen samt med rekrytering. En del tjänster är redan tillsatta, bland annat kökschef och en kock.Totalt räknar man med att restaurangetableringen kommer att bidra med cirka 7-10 arbetstillfällen i Luleå till en början.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige