Image
Johan Fröberg.
Johan Fröberg. Bild: Skandia Fastigheter

Fröberg får ny roll i Skandias satsning på samhällsfastigheter

Bolag Johan Fröberg är ny projektutvecklingschef inom Skandias affärsområde för samhällsfastigheter.
Publicerad den 23 Januari 2020

Före 2026 behöver Sverige ytterligare 700 äldreboenden och 1 400 förskolor och skolor och det är minst 50 procent av kommunerna i landet som har ett omfattande behov under de närmaste åren.

– Vi är många aktörer – både privata och offentliga - som tillsammans behöver se till att samhällets behov av vård, skola och omsorg uppfylls. Därför har vi lagt i en extra växel och ser över möjligheterna att öka inom just Samhällsfastigheter på för oss strategiska platser i Sverige. Samtidigt fortsätter vi givetvis att äga, utveckla och förvalta kontor, bostäder och köpcentrum i och runt Stockholm, Göteborg och Malmö, säger Markus Pfister, fastighetschef för samhällsfastigheter och kontor.

Johan Fröberg har flera års Skandia Fastigheter-erfarenhet från rollen som projektutvecklingschef för bostäder och dessförinnan hade han liknande uppdrag hos bland annat Järntorget Bostad och JM. Nu tar han med sig denna erfarenhet för att vidareutveckla bolagets verksamhet inom samhällsfastigheter:

– Vi står för långsiktigt ägande, bred fastighetsutvecklingskompetens och hållbar förvaltning i egen regi i nära samarbete med hyresgästen, säger Johan Fröberg, projektutvecklingschef inom samhällsfastigheter. Vi märker att detta är attraktivt för de kommuner, vård- och skolföretag vi träffar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY