Image

Fritidshussatsning i Bohuslän försenas

BYGG Det norska byggföretaget Linstow Fastigheter AB får vänta med sin jättesatsning på 160-200 fritidshus på Bohus-Malmön. Kommunstyrelsen i Sotenäs menar att man måste lösa en hel del frågor innan man kan gå vidare med detaljplanearbetet
Publicerad den 7 April 2008

Linstow Fastigheter kom i höstas in med en ansökan om att få bygga 160-200 fritidshus vid Gulldalsbrottet på Bohus-Malmön. En småbåtshamn och en badstrand utanför Porsholmen vid Dödvik ingår också i projektet.

Men företaget får nu vänta med exploateringen, enligt Bohusläningen.
De viktigaste av de frågor som måste lösas är en ny vägsträckning förbi samhället Örn, där det finns fornlämningar. Dessutom handlar det om att lösa vatten- och avloppsfrågan på Bohus-Malmön och om hur satsningen kommer att påverka färjetrafiken.

– Dessa bitar måste göras klart först, innan vi kan gå vidare med detaljplanefrågan vid Gulldalsbrottet, säger kommunalrådet Mats Abrahamsson (m) till Bohusläningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige