Image
I Göteborg steg villapriserna med 2,5 procent i februari. Vy över takåsar i stadsdelen Kungsladugård.
I Göteborg steg villapriserna med 2,5 procent i februari. Vy över takåsar i stadsdelen Kungsladugård. Bild: Bjurfors

Fortsatt uppåt på bostadsmarknaden i februari

Bostäder I februari gick Valueguards prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, upp 1,6 procent.
Publicerad den 21 Mars 2022

Bostadsrättsindex steg med 1,8 procent och villaindex med 1,5 procent. I Stockholm steg priserna med 2,5 procent för bostadsrätter och 2,0 procent för villor.

I Göteborg steg bostadsrättsindex med 0,7 procent och villaindex med 2,5 procent. Priserna i Malmö gick upp med 1,6 procent för både bostadsrätter och villor.

Det är vanligt att index stiger i februari. När Valueguard justerar för säsongseffekter stiger HOXSWE med 0,8 procent. Bostadsrättspriserna går upp med 1,1 procent medan villapriserna steg med 0,8 procent efter säsongsjustering.

Valueguard har även undersökt prisförändringen för bostadsrätter under första halvan av mars i rikets två största städer. I Stockholm gick bostadsrättspriserna ner med 0,2 procent och i Göteborg gick de upp med 0,3 procent jämfört med hela februari.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige