Image

Fortinova köper för 400 miljoner

Transaktioner Fortinova köper 450 lägenheter i Lilla Edet och Lödöse från lokala Gekå Fastigheter.
Publicerad den 26 Mars 2018

Fortinova äger i dagsläget cirka 1 300 hyreslägenheter, från Falkenberg i söder till Uddevalla i norr. På senare tid har Trestadsområdet blivit ett allt viktigare område för Fortinova.

– Det här är en av de större fastighetsaffärerna i regionen på senare tid. Totalt tillträder Fortinova fastigheter värda 400 miljoner kronor under våren, då ingår även en investering i Trollhättan, säger Anders Johansson, vd för Fortinova.

De 450 lägenheterna i Lilla Edet och Lödöse köps från lokala Gekå Fastigheter.

– Fortinova eftersträvar ett bra samarbete med kommun och näringsliv. Vi ser goda utvecklingsmöjligheter i Lilla Edet med omnejd och är övertygade om att attraktionskraften kommer att öka betydligt framöver. Vi vill vara med i den utvecklingen och arbeta för att trakten ska bli en ännu bättre plats att leva på, säger Anders Johansson.

Fortinova tillträdde fastigheterna i Lilla Edet och Lödöse den 15 mars. Fastigheten i Trollhättan tillträds senare under våren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige