Image
Urverket Marievik.
Urverket Marievik. Bild: Oido-arkitekter

Första hyresgästen klar för storsatsningen

Uthyrning Alstom Sverige signar för nya lokaler i AMF Fastigheters storsatsning i Marievik, det nya stadsomvandlingsområdet vid Liljeholmskajen i södra Stockholm. Transporttillverkaren, som redan idag sitter i området, väljer att satsa på nya lokaler i projekt Urverket med inflyttning våren 2025. Innan dess ska Urverket rustas upp, och därmed blir Urverket den första byggnad som byter skepnad när omvandlingen av Marievik börjar.
Publicerad den 7 September 2023

AMF Fastigheter har stora planer för området Marievik kommande år. Stadsdelen ska genomgå en totalomvandling med ambitionen om att utveckla en levande och hållbar stadsdel med människan i fokus. Bottenvåningar ska öppnas upp, parkområden, kajbad och verksamhetslokaler ska tillkomma och ge området nytt liv.

Under nästa år utvecklas Urverket (Marievik 14), till en modern kontorsbyggnad med bland annat nya lokaler i gatuplan, påbyggd våning, ljusgård, mer fönster och terrasser. Alstoms Sveriges nya kontor om cirka 9 000 kvadratmeter är fördelat på sju våningar.

– Marievik ska vara en samlingspunkt för människor, företag och organisationer som vill jobba för ett mer hållbart samhälle och som söker likasinnade för att förverkliga sina idéer. Där ser vi att Alstom, som har ett tydligt hållbarhetsfokus, blir en viktig pusselbit för att forma framtidens Marievik, säger Per Helgesson, fastighetsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Urverket uppfördes år 1944 och har fått sitt namn efter sin klocka i byggnadens torn. Upprustningen av Urverket planeras påbörja hösten 2023 och beräknas stå färdigt våren 2025.

– Vi har haft verksamhet i området sedan 1992 och är väl förankrade här. Nu ser vi verkligen fram emot att vara en del av den spännande utvecklingen av det här området, säger Fredrik Ahlen, säkerhets- och fastighetschef på Alstom i Sverige

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige