Image

Forsen och Bygg-Fast går ihop

Bolag Forsen Projekt och Bygg-Fast går samman och blir en av landets största aktörer inom byggprojektledning.
Publicerad den 8 December 2014
Peter Bellevik. Bild: Bygg-Fast
Peter Bellevik. Bengt Johansson Bild: Forsen
Bengt Johansson

Företaget får en omsättning på cirka 300 miljoner kronor och nära 200 anställda på sju orter i Sverige. Fastighetsutvecklingen inom Bygg-Fast kommer att ingå i den nya koncernen som ett eget bolag för att fortsätta den pågående expansionen.

Genom sammanslagningen skapas en aktör med närvaro på de mest expansiva marknaderna i Sverige.

Den gemensamma projektportföljen är bred och visar på en förmåga att genomföra såväl stora komplexa bygg- och anläggningsprojekt som mindre hyresgästanpassningar.

Bland de större projektledningsuppdragen hittar man projekt som till exempel Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg, Ikea-varuhus, nya Textilhögskolan i Borås, Centralstationen i Stockholm och större sjukhusprojekt.

Bredden i den gemensamma kund- och projektportföljen gör att det sammanslagna företaget har en tydlig ambition att ytterligare stärka positionen i jakten på talanger i bygg- och fastighetssektorn. Tillsammans har de båda företagen anställt ett stort antal nya medarbetare det senaste året och ser ett fortsatt rekryteringsbehov.

Den nya koncernen kommer att bestå av ett projektledningsbolag under ledning av Bengt Johansson som idag är vd i Forsen Projekt AB. Den fastighetsutveckling som bedrivs i Bygg-Fast kommer att ingå i den nya företagsgruppen under ledning av Peter Bellevik, nuvarande vd i Bygg-Fast.

- Vi ser en stor potential i marknaden och tror att vi kan växa ytterligare genom att samla båda företagens kunnande. Tillsammans får vi ännu bredare kompetens och kapacitet att ta oss an stora och nyskapande projekt tillsammans med våra kunder, säger Bengt Johansson.

- Genom sammanslagningen kraftsamlar vi alla våra projektledningsresurser i ett bolag och skapar en egen organisation för att expandera vår fastighetsutveckling, säger Peter Bellevik.

Advokatfirman Lindahl har biträtt Bygg-Fast i processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY