Image
Johanna Skogestig, vd för Vasakronan.
Johanna Skogestig, vd för Vasakronan. Bild: Vasakronan

Förändringar i Vasakronans bolagsledning

Bolag Nu förändras Vasakronans organisationen med målet att skapa ännu bättre förutsättningar för bolaget att långsiktig ta vara på nya affärs- och utvecklingsmöjligheter. Förändringen innebär en samordning av resurser och kompetenser inom tre områden; Teknik, Kund och marknad samt Investeringar och projekt.
Publicerad den 13 September 2022

För att ytterligare öka takten i hållbarhetsarbetet renodlas teknikorganisationen med Sandra Jonsson som teknikchef. Sandra tar därmed plats i bolagets ledningsgrupp. Nicklas Walldan, blir utvecklingschef för en nybildad enhet där IT, Inköp och Kundservice ingår. Anna Denell, hållbarhetschef sedan många år, träder också in i ledningsgruppen.

Resurserna för kund- och marknadsbearbetning på de olika orterna samordnas under ledning av Bo de Besche som blir chef för den nya enheten Kund och marknad. I samband med detta tillträder Anna Nordin som ny chef för Stockholm. Anna Stenkil och Kristina Pettersson Post kvarstår som chefer för Malmö respektive Göteborg. Britt Lindqvist återvänder till Vasakronan efter en tid utanför bolaget för att ta rollen som affärsutvecklingschef inom Kund och marknad. I enheten ingår även Marknadsavdelningen under ledning av Viktoria Nilsson, marknadschef.

Jan-Erik Hellman är chef för bolagets investerings- och projektverksamhet där nu avdelningarna transaktion, stadsutveckling och projektgenomförande ingår.

– Vi har successivt och över tid gjort justeringar i olika delar av organisationen. Med formeringen av den här nya organisationen tar vi nästa steg och skapar ännu bättre förutsättningar att även fortsättningsvis möta kundernas stigande krav och förväntningar på ett bra sätt, säger Johanna Skogestig, vd.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 oktober och bolagets ledningsgrupp består från och med då av: Johanna Skogestig, vd. Bo de Besche, chef kund- och marknad. Jan-Erik Hellman, chef investeringar och projekt. Sandra Jonsson, teknikchef. Christer Nerlich, chef ekonomi och finans. Nicklas Walldan, utvecklingschef. Sheila Florell, chefsjurist. Cecilia Söderström, HR-chef och Anna Denell, hållbarhetschef.

Ronald Bäckrud och Peter Östman lämnar ledningsgruppen för andra uppdrag i bolaget fram till årsskiftet 2023/24 då de har aviserat att de har för avsikt att gå i pension.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige