Image

Foppa delägare i nytt byggbolag

Bolag Tre före detta NCC-medarbetare startar ett eget byggbolag, Selbergs, med bas i Umeå. Hockeylegendaren Peter Forsberg går in som delägare och Lerstenen – där Forsberg är delägare – ger Selbergs bolagets första uppdrag.
Publicerad den 16 December 2013

Benny Selberg, Fredrik Holmström och Mats Lundmark har startat egen byggverksamhet, under namnet Selbergs, med bas i Umeå.

Samtliga har lång erfarenhet från byggbranschen via viktiga positioner inom NCC. Benny Selberg, tidigare affärschef på NCC Västerbotten, blir vd i det nya bolaget och också största ägare av de tre.

Bolagets uppstart finansieras av familjen Lars Sällström och familjen Peter Forsberg, som också blir betydande ägare i Selbergs. Styrelsen i det nya bolaget kommer att ledas av Erik Sällström, tidigare transaktionschef på Diligentia och nuvarande delägare i fastighetsbolaget Lerstenen.

Bolaget har redan fått två stora uppdrag. Sammanlagt 183 hyresrätter skall byggas åt, och i samverkan med, fastighetsbolaget Lerstenen i Umeå. Det rör sig om 119 lägenheter på Sandåkern och 64 lägenheter på Tomtebo. Totalt handlar det om entreprenadkontrakt på cirka 175 miljoner kronor.

Bolagets ambition är hög och avser att ta upp kampen med de stora byggbolagen i regionen runt Umeå. Regionen som avses innefattar till exempel Örnsköldsvik och Skellefteå med omnejd. Framför allt siktar bolaget på att bli den ledande bostadsbyggaren på den regionala marknaden. Bolaget kommer dock ha kompetens att genomföra alla sorters byggen. Selbergs räknar med att anställa ett betydande antal personer den närmaste tiden.

- Det känns verkligen jättekul med en ny utmaning i livet. Vi har redan fått mycket positiv respons på det här initiativet. Med obefintlig overheadkostnad, toppkompetens och det mindre företagets flexibla processer tror vi att vi kommer bli mycket konkurrenskraftiga, säger vd Benny Selberg.

- Initialt finns en mycket tydlig koppling till Lerstenen men Selbergs är inte ett Lerstenen-bolag. Selbergs lever sitt helt egna liv och kommer konkurrera med de övriga byggbolagen på den här marknaden, säger Erik Sällström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige