Image
Felix Antman Debels och Åsa Björnsdotter Olsson.
Felix Antman Debels och Åsa Björnsdotter Olsson. Bild: Folkhem

Folkhem rekryterar nyckelmedarbetare

Karriär Folkhem rekryterar Åsa Björnsdotter Olsson som projektutvecklare och Felix Antman Debels som affärsutvecklare.
Publicerad den 8 Oktober 2021

Folkhem bygger bara i trä och har utvecklat projektet Cederhusen, Stockholms första bostadskvarter som byggs helt i trä. Projektet som ligger i Hagastaden har tagits väl emot av kunder och omvärld. Det ökade intresset för trähus har inneburit allt fler förfrågningar för Folkhem.

– Genom Cederhusen har vi visat att vi menar allvar med satsningen på klimatsmart byggande i kombination med en tydlig arkitektonisk ambition. Dessa nyckelrekryteringar är viktiga för att vi ska kunna fortsätta utveckla världens största samlade trähusportfölj och stärka trähusbyggandet i stor skala för framtiden, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem.

Bolaget växlar därför upp verksamheten och rekryterar två nyckelmedarbetare, Åsa Björnsdotter Olsson och Felix Antman Debels, som kommer att stärka projekt- och affärsutveckling.

Åsa Björnsdotter Olsson anställs som projektutvecklare. Hon kommer närmast från en roll som projektutvecklare på Obos Sverige, har även arbetat på Aros Bostad och har över 15 års erfarenhet av bostadsutveckling.

– Steget till Folkhem, som tar ett tydligt klimatansvar bland annat genom att enbart bygga hus i trä, är väldigt spännande. Att kunna bidra med min erfarenhet av utveckling av flerbostadshus och få vara med på resan att utveckla nya hållbara bostäder känns oerhört inspirerande, säger hon.

Felix Antman Debels anställs som affärsutvecklare. Han är civilingenjör utbildad på KTH och kommer närmast från Stockholm Urban Advisors, där han arbetat med strategisk kommunikation och affärsutveckling för bygg- och fastighetsbolag. Innan dess arbetade han som borgarrådssekreterare i Stockholms stad med ansvar för stadsbyggnadsnämnden. Han har även varit ungdomsrepresentant i den svenska delegationen till klimattoppmötet i Paris.

– Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Ska målsättningarna i Parisavtalet nås måste branschen ställa om sitt produktionssätt. Folkhem med sitt tydliga ställningstagande att enbart bygga i trä har visat att man ligger i absolut framkant vad gäller hållbart byggande i komplexa miljöer. Dessutom med höga arkitektoniska ambitioner. Det känns därför oerhört kul och viktigt att bidra till att vi kan fortsätta skapa Sveriges hållbaraste bostadsprojekt, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige