Image
Jordbruksministern 3.
Jordbruksministern 3. Bild: Folkhem

Folkhem bygger i Bagarmossen

Bostäder Folkhem kommer att uppföra 60 bostadsrätter i massivträ i Bagarmossen precis i anslutning till Nackareservatet. Genom att förvärva fastigheten Jordbruksministern 3 får Folkhem nu chansen att skapa ett unikt projekt i söderort.
Publicerad den 7 November 2023

Folkhem utvecklar idag projektet Cederhusen i Hagastaden, som fått stor uppmärksamhet och flera utmärkelser. Bland annat har Cederhusen utsetts till Årets Stockholmsbyggnad och Årets bygge. I vår säljstartar Folkhem även projektet Klockelund, bolagets första söder om Stockholm. Nu förstärks markportföljen ytterligare i söderort.
– Jordbruksministern är ett drömprojekt för Folkhem. Vi får nu chansen att skapa söderorts första massivträhus, säger Anna Ervast Öberg, operativ chef för Folkhem.

Totalt innehåller projektet cirka 60 bostadsrätter i ett nytt hus med fem våningar. Projektet ritas av den prisbelönta arkitekten Carmen Izquierdo och alla lägenheter kommer ha generösa uteplatser eller balkonger, allt byggt med Folkhems höga och unika standard. Säljstart sker i juni 2024.

– Med våra höga arkitektoniska ambitioner kommer vi skapa ett fint exempel på modern träarkitektur som kommer kunna bli en ny signaturbyggnad i Bagarmossen. Vi tror att det här är ett hus som många stockholmare kommer vilja flytta till, säger Anna Ervast Öberg.

Köpet sker i samband med Nordrs utköp av Folkhem från Rikshem. Som en del av affären förvärvar Folkhem projektet Jordbruksministern 3 i Bagarmossen av Rikshem. De båda har utvecklat detaljplanen i samverkan, men nu drivs genomförandet vidare av Folkhem.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige