Image

Flera ledningsförändringar i MKB

Karriär Fem nya personer tar plats i företagsledningen för MKB i Malmö.
Publicerad den 12 Augusti 2014

Förutom Briggens förre vd Gunnar Östenson som blir ny affärsutvecklingschef (se länk nedan) har MKB rekryterat:

# Lars-Anders Rothman (född 1961) som utredningschef. Han arbetar för närvarande som ekonomi- och finanschef på Halmstad Energi & Miljö och har tidigare varit ekonomichef på Region Halland och Halmstads Fastighets AB. Han tillträder den 16 oktober.

# Ny- och ombyggnadschef blir Claes Jeppsson (född 1964) som ny- och ombyggnadschef. Sedan 2007 är han regionchef på Veidekke Bostad och har tidigare arbetat bland annat som projektchef på Skanska Nya Hem och som kvalitetsingenjör vid byggandet av Öresundsbron. Claes Jeppsson tillträder den 15 oktober.

Två internrekryteringar har också gjorts:

# Jenny Holmquist (född 1974) blir miljöstrateg. Hon har arbetat som miljöcoach och miljöchef på MKB sedan 2004. Tidigare har Jenny Holmquist arbetat med miljöfrågor på serviceförvaltningen i Malmö Stad. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

# Anna Wiking (född 1978) blir utvecklingsstrateg. Hon är i dag affärsutvecklare på MKB. Hon anställdes 2004 och har tidigare arbetat bland annat som säljansvarig för nyproduktion och konceptutvecklare. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen ingår sedan tidigare CFO Magnus Jönsson, förvaltningschef Mats Nilsson, kommunikationschef Margaretha Söderström, HR-chef Karin Svensson och vd Terje Johansson.

- Förändringarna rustar MKB för att möta de uppgifter som ligger framför oss. I grunden finns alltid förvaltningsuppdraget, därtill kommer såväl en betydande nyproduktion som ett underhåll på en hög nivå, säger Terje Johansson vd på MKB Fastighets AB.

– Med denna laguppställning tycker jag att vi har fått till en både erfaren och spänstig företagsledning, som bygger för framtiden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige