Image
Ankie Bandstigen, vd Faskunge Fastigheter, Jakob Ladenstedt, vd British Mini och Maria Frid, vd Hoivatilat AB.
Ankie Bandstigen, vd Faskunge Fastigheter, Jakob Ladenstedt, vd British Mini och Maria Frid, vd Hoivatilat AB. Bild: Hoivitilat

Finsk aktör etablerar förskola i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Hoivatilat har förvärvat en fastighet av den lokalt förankrade samhällsutvecklaren Faskunge Fastigheter, och etablerar en förskola i Borsökna, Eskilstuna. Hoivatilat bygger och blir långsiktig ägare till förskolan medan den privata aktören British Mini kommer driva förskoleverksamheten. Förskolan kommer bestå av åtta avdelningar, tillagningskök och en stimulerande utemiljö.
Publicerad den 16 Oktober 2019

– Förskolan planeras vara klar för inflyttning hösten 2020 och har planerats i ett nära samarbete med British Mini, säger Maria Frid, vd för Hoivatilat AB.

Hoivatilat AB är helägt dotterbolag till det börsnoterade bolaget Hoivatilat Oyj.

– De nya bostäderna, och den kommande förskolan, är belägna intill ett fantastiskt rekreationsområde med starka mervärden som bad, goda busskommunikationer och service. Borsökna fortsätter att växa, och både Hoivatilat och Faskunge Fastigheter är långsiktiga i sina investeringar, säger Maria Frid.

Entreprenör för förskolan blir Flexator som har en gedigen erfarenhet av att bygga högkvalitativa förskolor.

– Vi är många som jobbat hårt för att detta ska bli verklighet, säger Ankie Bandstigen, VD för Faskunge Fastigheter AB som själv är uppvuxen i Borsökna. Att valet av fastighetsägare föll på just det finskägda bolaget Hoivatilat är ingen slump, fortsätter Ankie Bandstigen. Hoivatilat och Faskunge delar många värderingar och inte minst synen på långsiktiga samarbeten. Hoivatilat har en unik långsiktighet som fastighetsägare, vilket gör att deras fastigheter attraherar såväl privata som offentliga operatörer, framhåller Faskunges vd Ankie Bandstigen.

– Behovet av såväl förskolor som skolor är mycket stort inom Eskilstuna kommun. Fram till år 2030 måste kommunen få fram närmare 4 000 skol- och förskoleplatser. Vi ser fram emot att fortsätta vår expansion genom långsiktiga investeringar i samhällsfastigheter i Eskilstuna och Sverige, avslutar Hoivatilats vd Maria Frid.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY