Image
Peter Norman föreslås som ny styrelseordförande i Oscar Properties. "Mitt intryck är att Stockholms arkitektur är mycket konform och jag har noterat att Oscar Properties bygger hus som är ”annorlunda” i ordets mest positiva bemärkelse", säger Norman.
Peter Norman föreslås som ny styrelseordförande i Oscar Properties. "Mitt intryck är att Stockholms arkitektur är mycket konform och jag har noterat att Oscar Properties bygger hus som är ”annorlunda” i ordets mest positiva bemärkelse", säger Norman. Bild: Oscar Properties/Riksdagen

Fd minister tar ordförandeklubban hos Oscar Properties

Bolag Den tidigare finansmarknadsministern (M) Peter Norman föreslås bli ny styrelseordförande i Oscar Properties. Samtidigt föreslås flera namnkunniga ledamöter till styrelsen.
Publicerad den 1 April 2019

– Efter att ha träffat Oscar Engelbert vid flera tillfällen har jag konstaterat att vi har en gemensam syn på hur ett bolag av Oscar Properties karaktär bör drivas och vilket stöd som styrelsen bör ge. Jag är därför både glad och hedrad att bli föreslagen som styrelseordförande i Oscar Properties, säger Peter Norman, som lämnade politiken efter med förlustvalet 2014.

– Mitt intryck är att Stockholms arkitektur är mycket konform och jag har noterat att Oscar Properties bygger hus som är "annorlunda" i ordets mest positiva bemärkelse.

Peter Norman är född 1958. Han har examen i nationalekonomi vid Stockholms universitet. Peter Norman är styrelseordförande i Kvartil Asset Management AB, COIN - Investment Consulting Group AB, Pepins Group AB, Transportstyrelsen och Nasdaq Nordic samt styrelseledamot i Swedbank AB (publ) och Kungliga Musikhögskolan. Peter Norman har tidigare varit finansmarknadsminister i Sveriges regering, VD för Sjunde AP-fonden och Alfred Berg Asset Management samt direktör på Sveriges Riksbank. Peter Norman är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen och bolagets större aktieägare. Oscar Properties har idag billeasing men inga andra krediter hos Swedbank.

Till nya styrelseledamöter föreslås:

Therese Agerberth, född 1973. Civilekonom från Stockholms universitet. Therese Agerberth är verkställande direktor för Secret Escapes Skandinavien. Therese Agerberth har tidigare varit Managing Director för Evan Evans Tours inom the Travel Corporation (Storbritannien), och General Manager för Student.com i EMEA (Storbritannien). Therese Agerberth är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen och bolagets större aktieägare.

Stefan De Geer, född 1956. Han har jur kand från Stockholms universitet. Stefan De Geer är styrelseordförande för Halmslätten Fastighets AB och PCTC Invest AB samt styrelseledamot i Nilar International AB och Origa Care AB. Stefan De Geer har tidigare varit ansvarig för Corporate Finance på Pareto Securities AB samt är tidigare advokat och delägare på Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB. Stefan De Geer är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen och bolagets större aktieägare.

Ulf Nilsson, född 1958. Han har jur kand från Uppsala universitet. Ulf Nilsson är styrelseledamot i Kungsleden samt ledamot i överstyrelsen för Stockholms Brandkontor. Ulf Nilsson har tidigare varit verkställande direktör för Hembla (fd D. Carnegie & Co AB). Ulf Nilsson är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen och bolagets större aktieägare.

Valberedningen består av Fredrik Palm (ordförande, utsedd av Parkgate AB), Charlotte Hybinette (utsedd av Zimbrine Holding BV och Ernström & C:o AB), Olof Nyström (utsedd av Fjärde AP-fonden) samt Jakob Grinbaum (i egenskap av styrelseordförande).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rådgivaren: Börsen är väldigt viktig att följa

Bolag Evidens vd Ted Lindqvist reder ut vad han tror om bostadsmarknaden, kommersiella lokaler, börsen och byggandet i en intervju med Fastighetssverige. Han ger också en prognos för bostadsprisernas utveckling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY