Image
Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.
Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner. Bild: Fastpartner

Fastpartner emitterar D-aktier till ett värde om cirka 500 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Fastpartner beslutar om en fullt ut garanterad företrädesemission av stamaktier av serie D om upp till cirka 500 miljoner kronor
Publicerad den 12 Augusti 2021

Styrelsen för Fastpartner har, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 22 april 2021, i dag beslutat om en fullt ut garanterad nyemission av stamaktier av serie D om upp till cirka 500 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare oavsett aktieslag. Teckningskursen i företrädesemissionen kommer vara 81 kronor per D-Aktie.

Syftet med Företrädesemissionen är att stärka Fastpartners kapitalstruktur som ett led i arbetet med att förstärka Fastpartners kreditbetyg samt för fortsatt tillväxt, bland annat genom nya förvärv och investeringar i befintligt fastighetsbestånd.

Utöver befintliga aktieägare kan allmänheten i Sverige och institutionella investerare anmäla sitt intresse att teckna D-Aktier utan företrädesrätt.


Sista handelsdag för aktier i Fastpartner, inklusive rätt att erhålla teckningsrätter, är den 17 augusti 2021.

Teckningsperioden börjar den 23 augusti 2021 och slutar den 6 september 2021.

Handel med teckningsrätter kommer ske på Nasdaq Stockholm under perioden den 23 augusti 2021 till och med den 1 september 2021.

Ett prospekt gällande företrädesemissionen kommer publiceras omkring den 18 augusti 2021.

Fastpartner har utsett Arctic Securities AS, filial Sverige som finansiell rådgivare samt Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB som legal rådgivare i samband med företrädesemissionen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY