Image

Fastiliums företrädesemission fulltecknad

Ekonomi/Finansiering Fastilium Property Groups företrädesemission, för vilken teckningsperioden avslutades den 30 juni 2016, har tecknats till fullo.
Publicerad den 12 Juli 2016

Genom nyemissionen ökar Fastiliums aktiekapital med cirka 14,9 miljoner kronor.

– Fastilium är i färd med att utveckla en bred projektportfölj i ledande studentstäder i Norden och Storbritannien samt på Irland. Vi är väldigt glada över att gensvaret för emissionen har varit så positivt från såväl interna som externa aktieägare. Närmare 60 procent av aktierna har tecknats av våra befintliga aktieägare, och cirka 35 procent av styrelsen och ledningen. Jag vill tacka våra aktieägare, såväl gamla som nya, för deras stöd och förtroende. Vi ser fram emot att ta nästa steg på Fastiliums resa som fastighetsbolag, säger Michael Rollins, vd för Fastilium Property Group.

De som har tecknat stamaktier utan stöd av teckningsrätter kommer att tilldelas stamaktier i enlighet med de principer som anges i informationsmemorandumet. Enbart de som erhåller tilldelning kommer att meddelas.

Genom företrädesemissionen ökar Fastiliums aktiekapital med 14 934 500 kronor, från 61 335 231 kronor till 76 269 731 kronor, och det totala antalet stamaktier ökar med 14 934 500, från 61 335 231 till 76 269 731 när företrädesemissionen registrerats hos Bolagsverket. De nyemitterade aktierna utgör 19,6 procent av samtliga utestående aktier.

Fastilium har inlett arbetet med att åter notera Fastiliums aktie vid en svensk marknadsplats under andra halvåret 2016.

Eminova Fondkommission var finansiella rådgivare till bolaget i samband med företrädesemissionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige