Image

Fastighetsbank stänger Sverigekontoret

EKONOMI Det tuffa marknadsläget fortsätter att skörda sina offer. Nu stänger HSH N Bank ner fem kontor i Norden och Baltikum och flyttar verksamheten till Köpenhamn.
Publicerad den 6 November 2008

- Banken koncentrerar sig på kärnverksamheten, och väljer då att arbeta från färre kontor. Vi drar inte tillbaka någon verksamhet, men flyttar till Köpenhamn. Vi kommer att fortsätta att arbeta med att finansiera fastighetsaffärer i Norden, men vi gör det från ett kontor, säger Erik Visteus, HSH N Banks fastighetschef i Sverige och Norge.

De kontor som stängs ligger i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Tallin och Riga. Det är bara i Stockholm och Helsingfors det har arbetats med fastighetsaffärer.
- Nio personer har arbetat med fastigheter. Det här innebär att personalstyrkan kommer att minska något, men det är oklart hur mycket.

Visteus själv kommer att ha kvar sin roll, men alltså arbeta från Köpenhamn.

- Vi flyttar successivt under första kvartalet 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige