Image
Johanna Almlund blir näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Borås.
Johanna Almlund blir näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Borås. Bild: Fastighetsägarna

Fastighetsägarna förstärker i Borås

Karriär Johanna Almlund anställs som näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna i Borås.
Publicerad den 19 Juni 2014

Hennes uppgift är att verka för en fortsatt positiv utveckling av Borås och omkringliggande kommuner där fastighetsbranschen spelar en viktig roll. Hon ska också jobba för att branschen ska bli bättre på miljöfrågor.

- Jag ser fram emot att jobba i Borås som är en stad som utvecklats väldigt snabbt. Jag hoppas vi som branschorganisation och våra medlemmar kan vara med och göra Borås till en ännu mer attraktiv stad, säger hon.

Johanna Almlund är 32 år, har en pol mag i statskunskap och nationalekonomi och har arbetat som kommunikationskonsult på JKL. Hon har också varit trainee på mediekoncernen Schibsted och arbetat som projektledare på fackförbundet Ledarna.

Johanna Almlund kommer att ha sitt kontor i Borås men hon har också ansvar för fastighetsägarnas arbete i kommunerna runt om som till exempel Ulricehamn och Alingsås. Förutom stadsutvecklingsfrågor kommer hon också att arbeta för att få ett ökat fokus för miljö- och energifrågor inom branschen.

Bland annat innebär det att hon blir projektledare för Energiutmaningen som är en satsning Fastighetsägarna gör tillsammans med Länsstyrelsen i Västra Götaland och Energimyndigheten. Projektet har som mål att öka kunskapen om hur fastigheter kan minska sin energianvändning.

- Vi vill arbeta för att vår bransch ska ta ett större ansvar för ett mer hållbart samhälle, säger Johanna Almlund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige