Image

Fastighetsägarna: BRF:er står stadiga

Bostäder Fyra av fem bostadsrättsföreningar planerar underhåll och renoveringar det kommande året trots försämrade ekonomiska utsikter och högre räntor. Det framgår av en undersökning genomförd av Fastighetsägarna Stockholm.
Publicerad den 21 Mars 2012

En genomsnittlig bostadsrättsförening i Stockholm har inga planer på att skjuta upp underhållsarbeten, renoveringar eller avgiftsförändringar på grund av det ekonomiska läget.
- Det här är glädjande resultat eftersom det visar att våra medlemmar är duktiga på att sköta ekonomin i sina föreningar trots tuffare förutsättningar, säger Katarina Tunhammar, verksamhetsansvarig BRF på Fastighetsägarna Stockholm.

En majoritet av respondenterna i undersökningen säger att de inte heller planerar några avgiftshöjningar under det kommande året.
– Vi ser till att renovera och underhålla vår fastighet kontinuerligt. Det är ett måste för att huset inte ska rämna ihop. Allt hamnar i bokslutet som värdeökning och skrivs av under många år. Och lyckligtvis ser vi att avgiftshöjningar inte är nödvändiga på ett bra tag, säger Christian Tamker, ordförande i bostadsrättsföreningen Fredhälls Gård i Stockholm.

Undersökningen genomfördes genom Fastighetsägarna Stockholms bostadsrättspanel, som omfattar 300 bostadsrättsföreningar i Stockholms län, under februari 2012.

Fastighetsägarna Stockholm har cirka 2 600 bostadsrättsföreningar som medlemmar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige