Image
BRF Viva.

BRF Viva vinner Kasper Salin-priset

Bygg/Arkitektur Bostadsrättsföreningen Viva vann pris för årets bästa byggnad när det prestigefyllda Kasper Salin-priset delades ut på Arkitekturgalan. Bostadsrättsföreningen Viva i Göteborg belönas för dess formkänsla, variation i rymd och ljus liksom för att arkitekter och byggföretag har lyckats skapa en fantastisk boendemiljö på en plats som tidigare tycktes omöjlig att över huvud taget bygga på.


Brf Viva, Guldheden i Göteborg, med sammanlagt 132 bostadsrätter.

Brf Viva vinnare i Guldhemmet-kategori

Bolag Riksbyggens Brf Viva i Göteborg vann Guldhemmet i kategorin "Årets bostadsutvecklare". Utmärkelsen Guldhemmet är ett nytt pris som för första gången delades ut den 5 mars. Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.


BRF Viva vinner Årets Miljöbyggnad.

BRF Viva är Årets Miljöbyggnad

Sverige Riksbyggens BRF Viva i Göteborg har utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards 2019. BRF Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.


HSB drar i handbromsen: "Har försökt sälja i över ett år"

Bostäder När man inte nådde säljkravet på 30 procent trots att man haft säljprocessen igång i över ett år valde HSB slutligen att dra i handbromsen gällande projektet: "Det är väldigt väldigt avvaktande."


Så går det för nya säljformen Brf 2.0

Bostäder I somras valde Well Fastigheter att testa en "udda" försäljningsform för sitt bostadsprojekt "The Block" i Väsjön där föreningen skulle stå för lånen. Det nya finansieringsformen kallar man för Brf 2.0. För Fastighetssverige berättar företagets grundare om hur många lägenheter man har sålt hittills och hur man nu ser på framtiden.

...men metoden har redan stött på patrull

Bostäder Well Fastigheters annorlunda försäljningsform kritiseras – nu granskar Konsumentverket ärendet som fortfarande är under utredning. Så ser bolagets vd på kritiken.


...men metoden har redan stött på patrull

Bostäder Well Fastigheters annorlunda försäljningsform kritiseras – nu granskar Konsumentverket ärendet som fortfarande är under utredning. Så ser bolagets vd på kritiken.


Framtidsbygge i Göteborg utses till Årets boende

Bygg/Arkitektur Solceller av begagnade bussbatterier på taket och avsaknaden av parkeringsplatser imponerade på juryn i Årets rum som ligger bakom utmärkelsen. "Ett kvitto på att vi jobbar med rätt saker" menar Riksbyggens hållbarhetschef Therese Berg.


Krisdrabbad HSB-förening väntar med polisanmälan

Juridik Efter larmet om ekonomisk kris och misstankar om ekonomisk brottslighet har Bostadsrättsföreningen HSB Ida fortfarande inte lämnat in någon polisanmälan. Fastighetssverige har tittat närmare på haveriet i Malmö – en månad efter larmet.


”Måste avvakta polisutredningen”

Juridik HSB Malmös kommunikationschef ger sin syn på hur krisföreningen BRF HSB Ida påverkat organisationens varumärke.


Ny modebutik öppnar i Stockholm

Uthyrning Det svenska modemärket Swedish Hasbeens etablerar nu sin tredje butik i Stockholm.


Brf Fredhäll på Kungsholmen.

Riksbyggen får stort förvaltningsuppdrag i Stockholm

Bolag Brf Fredhäll, med 800 lägenheter och 57 lokaler, har tecknat ett treårigt avtal med Riksbyggen för teknisk förvaltning och drift och skötsel med start den 1 maj.


Riksbyggen tar första spadtaget i Kalmar

Bostäder I dag tar Riksbyggen det första symboliska spadtaget för Brf Nyckeln, den tredje etappen av de nya bostäderna längs Erik Dahlbergs väg i Kalmar.


BRA Bygg har nu sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.

BRA Bygg säljer del av
Knarrholmen till nybildad BRF

Transaktioner BRA Bygg köpte genom koncernbolag Knarrholmen av fackföreningarna Handels och IF Metall, våren 2014. Nu har man sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.


Byggstart för rekordsnabbt bostadsprojekt i Hovås

Bostäder HSB brf Boulevarden blir det första bostadskvarteret som byggs i Nya Hovås, väster om Göteborg. Här ska ett helt nytt bostad- och affärsområde utvecklas med 1 300 bostäder och 900 arbetsplatser.


BRF-affär på 120 miljoner i Uppsala

Transaktioner Fastigheten Luthagen 78:1 i Uppsala har köpts av de boende genom ombildning till BRF. Värdet i affären uppgår till 120 miljoner kronor.


Peab bygger åt HSB i Örebro

Bostäder Peab har fått uppdraget att uppföra bostadsrättsfastigheten Brf Honnören i Örebro. Beställare är HSB Produktion i Mälardalen HB och kontraktssumman är på cirka 181 miljoner kronor.


Första spadtaget för livsstilsboende i Malmö

Bygg/Arkitektur Victoria Parks nästa etapp för livsstilsboendet vid Limhamns kalkbrott i Malmö har startat. Inflyttning beräknas till våren 2016.


18 procent fler nyregistrerade bostadsrättsföreningar 2014

Bostäder 907 bostadsrättsföreningar nyregistrerades 2014 vilket är en uppgång med 18 procent jämfört med 2013 då 769 bostadsrättsföreningar nyregistrerades.


Vencom och Rockspring säljer till BRF i Lidingö Centrum

Transaktioner Vencom Property Partners och Rockspring köpte Lidingö Centrum i juli 2013 och har nu sålt 83 lägenheter till en bostadsrättsförening som bildades redan för tolv år sedan.


Antalet BRF-ombildningar minskar

Bostäder Antalet BRF-ombildningar har minskat under årets tredje kvartal.