– Det unika med BRF Viva är att vi vågar införa framtidens bostadslösningar både när det gäller social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i full skala, även det som aldrig tidigare testats i bostadsprojekt i Sverige. I Riksbyggens roll som samhällsutvecklare ingår att både vara nytänkande och långsiktig och tillsammans med våra partners inom Positive Footprint Housing tar vi nu ett stort steg framåt för att skapa framtidens hållbara och attraktiva boende, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.
Positive Footprint Housing är Riksbyggens forskningsprojekt som man genomför tillsammans med bland andra Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och Johanneberg Science Park. Den första praktiska tillämpningen av kunskaperna från projektet är BRF Viva.
– Göteborg blir allt starkare som innovationsstad. Den här satsningen är ett utmärkt exempel. Det finns en stark dynamik i arbetssättet inom Positive Footprint Housing. Det handlar om att i nära samverkan mellan näringslivet, akademin och det offentliga ta fram de nya hållbara innovationerna. Det handlar också om att låta innovationerna växa fram genom aktiv medborgardialog, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.
BRF Viva uppförs längs Dr Allards gata och kommer att omfatta cirka 133 bostäder. Inflyttning är planerad till 2018.
Presenteras av Quandify
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Pandox vd, Liia Nõu, gjorde vid presentationen av senaste kvartalsrapporten klart att man letar efter förvärv, främst inom de tre starka marknader man redan går bäst i: Storbritannien, Norden och Tyskland. – Det senaste förvärvet hade en sjuprocentig yield så det är det vi siktar på, säger Pandox-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.