Image
Företagsparken och Nordic PM bygger en ny padelanläggning i Ängelholm.
Företagsparken och Nordic PM bygger en ny padelanläggning i Ängelholm. Bild: Nordic PM

Fastatorbolag bygger nytt – hyr ut 4 000 kvadratmeter till padelaktör

Uthyrning För Företagsparkens räkning hyr Nordic PM ut lokalyta för padelhall om dryga 4 000 kvadratmeter inom ramen för nybyggnation. Hyresgäst är Elitpadel i Engelholm AB med flera padelprofiler i ryggen. Fortsatt utveckling av kvarteret i centrala Ängelholm planeras de kommande åren.
Publicerad den 24 Augusti 2021

På fastigheten Programmeraren 1, nära Ängelholms centrum, uppförs en padelanläggning om hela 4 100 kvm. Fastatorsbolaget Företagsparken äger fastigheten och Nordic PM (som också ingår i Fastatorsfären) bistår med uthyrning och projektledning. Hallen beräknas stå färdig till årsskiftet och i samband med detta tillträder Elitpadel i Engelholm AB, som förhyr hela ytan på ett 10-årsavtal. Inom den nya hyresgästens organisation återfinns bland andra Pablo Figueroa, ett väletablerat namn inom padelvärlden.

Företagsparken äger även intilliggande fastigheter i Södra industriområde med utvecklingsbar mark om totalt cirka 80 000 kvadratmeter. De kommande åren planeras en vidareutveckling av kvarteret, som genomförs i samarbete mellan Nordic PM och Företagsparken. Målet är att tillgodose behovet av moderna ytor för logistik, industri och ytterligare idrottsverksamhet.

– Uthyrningen till Elitpadel utgör startskottet för den fastighetsutveckling som vi tillsammans med Företagsparken planerar i området. Padel är ett växande segment och kommer att skapa ett positivt flöde. Det ger en bra grund för etablering av ytterligare aktörer inom till exempel lager, logistik och idrottsverksamhet, säger Nordic PM:s uthyrningschef Ulrica Sjölund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige