Image
Björn Rosengren.
Björn Rosengren. Bild: Fastator

Fastator säljer i Nacka och löser lån på 70 miljoner kronor

Transaktioner Fastator säljer Fastator Sicklaön genom att sälja en handelsfastighet på 2 200 kvadratmeter i Nacka till ett samriskbolag mellan Alhem Fastigheter och R2 Fastigheter.
Publicerad den 15 Mars 2024

Köpeskillingen är 75 miljoner kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Försäljningen innebär att Fastator löser säkerställda lån om 70 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att minska Fastators skuldsättning genom att sälja innehav som inte bedöms som strategiska för bolaget på längre sikt, säger Björn Rosengren, tillförordnad vd i Fastator.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige