Image

Familjebostäder bygger lägenheter i Majorna

Bostäder I veckan togs det första spadtaget för Åhmanssonska gården med 25 nya lägenheter på Allmänna Vägen/Kommendörsgatan.
Publicerad den 16 Oktober 2015
25 nya lägenheter ska byggas i Majorna. Bild: Familjebostäder i Göteborg
25 nya lägenheter ska byggas i Majorna.

Deltog på spadtaget gjorde Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder, Helén Ohlsson, styrelseordförande Familjebostäder och Joakim Nylander, MVB Astor Bygg.

– Efterfrågan på bostäder i Majorna är mycket hög och det är därför extra roligt att komma igång med nybyggnationen av 25 hyresrätter här på Allmänna vägen. Platsen är viktig för många och vi har gjort vårt yttersta för att tillvarata de fina värden som finns i bland annat den gamla byggnaden, Åhmanssonska villan, som givetvis står kvar och bli till bostäder. Bakom villan bygger vi två moderna Landshövdingehus som tillsammans med villan kommer att kallas för Åhmanssonska gården, säger Per-Henrik Hartmann, vd Familjebostäder i Göteborg.

Åhmanssonska villan, byggd på 1860-talet, har varit allt från handelsbod, privatbostad, flygverkstad till en förskola. Nu byggs den om till fyra lägenheter, där hyresgästerna kan umgås på den gamla glasverandan. De andra två byggnadernas moderna former kommer med sina träfasader att komplettera de äldre byggnaderna runt omkring.

Projektets arkitekt Fredrik Löfvenberg, Liljewall Arkitekter, berättar att utformningen av de nya byggnaderna har varit en utmaning, då det i området finns hus från många olika tidsepoker. Lösningen blev vad de kallar moderna Landshövdingehus.

– Familjebostäder och Allmännyttan som helhet har en stor uppgift i att minska bostadsbristen och förtätning är ett av verktygen. Att förtäta väcker naturligtvis många olika känslor men här skapar vi ytterligare underlag för lokala verksamheter, vi tar inte grönområden i anspråk och här finns redan service och kollektivtrafik på plats. Majorna är som en stad i staden där många gärna vill bo så även ett relativt litet projekt som detta har stor betydelse, säger Helén Ohlsson, styrelseordförande Familjebostäder i Göteborg.

Uthyrning kommer att påbörjas efter årsskiftet och inflyttning sker i slutet av 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige