Image

Familjebostäder bygger hyresrätter i Högdalen

BYGG Idag tar Familjebostäder det första spadtaget för 31 nya hyresrätter i Högdalen. Kvarteret Tegelstapeln byggs som ett punkthus längs Sjösavägen.
Publicerad den 12 Juni 2009

Huset byggs i den västra delen av det parkområde som ligger på båda sidor om tunnelbanan mellan Bandhagen och Högdalen. Postadressen är Bandhagen, men geografiskt ligger Högdalens centrum och tunnelbana närmare, bara 200 meter bort.

Huset blir åtta våningar och lägenhetsstorlekarna kommer att vara från tvåor på 52 kvadratmeter till fyror på 85 kvadratmeter. Fasaden med formgjutna betongelement gör att huset väl stämmer överens med den omgivande arkitekturen från 1950-talet.

– I det här projektet bygger vi, precis som många gånger tidigare, ett typhus. Det innebär att vi kan hålla hyrorna på en rimlig nivå, säger Bosse Sundling, vd, Familjebostäder. Redan i höst fortsätter vi att bygga ännu fler hyresrätter åt stockholmarna.

Hälften av lägenheterna kommer att förmedlas genom Stockholms stads bostadsförmedling. Resten förmedlas genom Familjebostäders interna kö. Inflyttning beräknas till sensommaren 2010. Entreprenör är Besqab.




Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige