Image

Fabege: Hyrorna upp tio procent

Bolag I identiskt bestånd ökar Fabeges hyresintäkter med drygt tio procent jämfört med förra året. Förvaltningsresultatet för Q3 ökar till 323 miljoner kronor (264).
Publicerad den 18 Oktober 2018
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Niomånaderssiffror:
# Hyresintäkterna ökade till 1 864 Mkr (1 688). I identiskt bestånd ökade hyresintäkterna med drygt 10 procent.
# Förvaltningsresultatet ökade med 25 procent till 895 Mkr (713).
# Realiserade och orealiserade värdeförändringar på fastigheter uppgick till 6 213 Mkr (4 452).
# Nettouthyrning uppgick till 152 Mkr (190).
# Periodens resultat efter skatt uppgick till 6 265 Mkr (4 202), motsvarande 18:94 kr per aktie (12:70).

I perioden juli–september ökade hyresintäkterna till 627 miljoner kronor (580) och förvaltningsresultatet ökade till 323 miljoner kronor (264).
Värdeförändringarna var lägre än förra året så resultatet efter skatt sjönk till 1 090 miljoner kronor (2201).

Vd Christian Hermelin:
– Under perioden har vi omförhandlat en volym om 219 Mkr med en genomsnittlig ökning på 30 procent. Det är ett tydligt bevis på den starka utvecklingen på Stockholms kontorsmarknad. Detta ska ses mot bakgrund av att vi i omförhandlingar ger befintliga kunder en rabatt mot rådande marknadshyra. I augusti lanserade vi vår kommande satsning i Flemingsberg där betydande belopp kommer att investeras om några år. Närheten till den bästa spårbundna knutpunkten i södra Stockholm, den stora tillgängliga markytan och Huddinge kommuns handlingskraft är viktiga faktorer som gör att vi med stor tillförsikt ser fram emot att tillsammans med andra parter utveckla området.

– Stigande hyresintäkter, effektiv förvaltning och lägre räntekostnader innebar att förvaltningsresultatet ökade med 25 procent. Fortsatt värdetillväxt, främst genom projekt och ökade hyresnivåer, bidrog också till det starka resultatet. Även om en konjunkturavmattning kommer allt närmare så fortsätter Stockholm att växa. Det ger oss gynnsamma förutsättningar att fortsätta vår tillväxt. Vi ser många goda möjligheter att fortsätta utvecklingen av attraktiva kontor i alla våra stadsdelar, säger Christian Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige