Image
Bild: Krook

Fabege hyr ut till Svenska Fotbollförbundet

Uthyrning Svenska Fotbollförbundet flyttar i november 2012 till Fabeges fastighet Uarda 1 i Arenastaden, Solna. Det 15-åriga avtalet gäller 4 550 kvadratmeter kontors- och produktionslokaler.
Publicerad den 8 Juni 2011
Svenska Fotbollförbundet ska hålla till nära Swedbank Arena i Arenastaden i Solna. Bild: Krook & Tjäder, Berg, Hook. Bild: Krook
Svenska Fotbollförbundet ska hålla till nära Swedbank Arena i Arenastaden i Solna. Bild: Krook & Tjäder, Berg, Hook.

Fastigheten kommer att totalrenoveras och byggas på med tre våningsplan, och är en del av Fabeges utvecklingsprojekt i Arenastaden.

- Vi är väldig stolta över detta avtal med Svenska Fotbollförbundet, som står för ett starkt varumärke och passar mycket bra in i Arenastaden. Eftersom vi vet att konkurrensen var stor är vi extra glada att de valde våra lokaler och att bli en synlig del av denna spännande stadsdel, säger Urban Sjölund, fastighetschef på Fabege.

- För Svenska Fotbollförbundets del så uppskattar vi närheten till Swedbank Arena och områdets naturliga koppling till sport och aktivitet. Vi ser även fördelar för vår personal som får möjlighet att arbeta i en växande och levande stadsdel, säger Mikael Santoft, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige