Image
Mia Häggström.
Mia Häggström. Bild: Fabege.

Fabege är grönt enligt Cicero

Bolag Cicero Shades of Green har genomfört en oberoende utvärdering av Fabege ur ett hållbarhetsperspektiv. Resultatet visar att 95 procent av Fabeges intäkter och investeringar 2020 klassats som gröna.
Publicerad den 14 Januari 2021

Cicero Shades of Green har genomfört en oberoende utvärdering av Fabege ur ett hållbarhetsperspektiv. Resultatet visar att 95 procent av Fabeges intäkter och investeringar 2020 klassats som gröna. Vidare har Fabege av Cicero erhållit högsta betyg, excellent, vid utvärdering av bolagets styrning inom hållbarhet.

Enligt Ciceros bedömning har Fabege en omfattande hållbarhetsstrategi med ambitiösa klimatmål.

Cicero Shades of Green utvärderar obligationer och aktier ur ett hållbarhetsperspektiv. Metodiken vid bedömning av aktier bygger på en kvantitativ och kvalitativ analys av ett bolags hela verksamhet där både intäktsströmmar och investeringar klassificeras i tre nyanser av grönt (eller brunt) beroende på hur väl de är i linje med en koldioxidneutral framtid.

I utvärderingen bedöms även bolagets styrning och strategi kopplade till hållbarhet.

– Resultatet visar att det är uppenbart lönsamt att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt. Vi vill bidra positivt till en långsiktigt hållbar utveckling av Stockholmsregionen och Fabege har högt uppsatta mål för att framtidssäkra både fastigheter och kunderbjudanden. Vi har kommit långt men är ödmjuka inför att bygg- och fastighetssektorns nödvändiga klimatomställning kommer att prägla vårt arbete under lång tid, säger Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege, enligt ett pressmeddelande.

I november 2020 rankades Fabege som global ledare inom sektorn kontor bland börsnoterade fastighetsbolag i GRESB:s (Global Real Estate Sustainability Benchmark) årliga utvärdering av fastighetssektorn ur ett hållbarhetsperspektiv. Och i december uppnåddes målet 100 procent grön finansiering.

– Vi får idag allt fler frågor från investerare på aktiemarknaden om vår strategi och våra målsättningar inom hållbarhet. Ciceros uttalande är ett fint betyg på att vi är på rätt väg och stärker oss i utmaningen att bidra till att Parisavtalets mål uppnås, kommenterar Åsa Bergström, CFO på Fabege.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY