Image
Jonathan Willén, vd för Brunswicks Europadedikerade bolag Europi Property Group.
Jonathan Willén, vd för Brunswicks Europadedikerade bolag Europi Property Group. Bild: CC BY-SA 3.0/Europi Property Group

Europi och Kefren lanserar spanskt JV

Bolag Den svenska fastighetsinvesteraren Europi Property Group har tillsammans med Kefren Capital Real Estate lanserat ett nytt joint venture med fokus på välbelägna kontorsfastigheter i de spanska "innovations- och kunskapscentrumen" Madrid och Barcelona. Initialt kommer JV:t att sträva efter att investera 150 miljoner euro i högkvalitativa kontorsfastigheter av klass A.
Publicerad den 13 December 2021

Europi och Kefren har också nyligen stängt transaktionen för den första tillgången i strategin i Barcelona. Espluges 225 är en 9 500 kvadratmeter högkvalitativ kontorsfastighet i ett strategiskt viktigt läge för hyresgäster. Med Servihabitat, ett helägt dotterbolag till La Caixa, som ankarhyresgäst erbjuder fastigheten högkvalitativa ytor för hyresgäster till en attraktiv prisbild i ett starkt och förbättrande mikroläge. Europi och Kefren kommer att fokusera på att förbättra tillgångens ESG-egenskaper och på att på ett övergripande sätt förbättra hyresgästmiljön för att tillhandahålla förstklassiga, ändamålsenliga och hållbara lokaler som är skräddarsydda för dagens och framtidens behov av hyresgäster. Buigas och Dress & Sommer har varit legala och tekniska rådgivare till JV:t i förvärvet av Espluges 225.

JV:t är inriktat på välbelägna kontor i Madrid och Barcelona, på grund av deras attraktiva marknadsdynamik och attraktionskraft för ett brett spektrum av hyresgäster och investerare. JV:t har en identifierad pipeline som fokuserar på tillgångar som gynnas av aktiv förvaltning, förbättring av ESG-egenskaper, högre uthyrningsgrad, uppgradering av byggnadsspecifikationer och hyresgästmiljö. JV:t avser att addera ytterligare två eller tre tillgångar på kort sikt. Både Madrid och Barcelona är tilltalande för nya och etablerade företag som vill flytta till eller inom dessa städer. Hög livskvalitet, högkvalificerad arbetskraft, starka nationella och internationella transportförbindelser och relativt överkomliga priser tyder på att högre sysselsättnings- och befolkningstillväxt jämfört med Europeiska jämförbara städer kommer bestå. Dessutom har den senaste tidens förändringar i arbetsvanor fått både multinationella företag och små och medelstora företag att ompröva sina kontor på grund av framväxande och accelererande trender som "arbeta lokalt" och decentralisering av kontor. Detta har skapat intressanta möjligheter på delmarknaderna i båda städerna.

Jonathan Willén, vd på Europi:

– Det här är en milstolpe för Europi, Espluges 225 är vår första direktinvestering i Spanien inom ramen för en strategi vi tror väldigt starkt på tillsammans med vår utmärkta JV-partner Kefren Capital Real Estate, som har ett långt, framgångsrikt track record och förstklassig förvaltning. Både Barcelona och Madrid är attraktiva "kunskaps- och innovationscentrum" med attraktiva makroprofiler i förhållande till andra Europeiska jämförbara städer. Vi fortsätter att leta efter lämpliga tilläggsmöjligheter.

Pelayo Primo De Rivera , vd på Kefren Capital:

– Vi är glada över att bilda detta joint venture med Europi och vi kommer snart att lägga till fler tillgångar i portföljen. Vi har varit aktiva inom kontor under de senaste åren. Det här JV:t markerar ett viktigt steg i utvecklingen av vår strategi som en value-add investerare i Spanien. Vårt uppdrag är att skapa arbetsplatser som är attraktiva för sina användare och tar hänsyn till miljön. Vi har för avsikt att erhålla högsta ESG-certifiering för tillgångarna i vår portfölj.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige