Image
Jonathan Willén, vd för Europi Property Group.
Jonathan Willén, vd för Europi Property Group. Bild: CC BY-SA 3.0/Europi Property Group

Europi köper del av brittiskt fastighetsbolag

Bolag Europi Property Group har förvärvat 3,25 procent av aktierna i RDI, ett diversifierat fastighetsbolag i Storbritannien med en portfölj av högkvalitativa befintliga tillgångar och utvecklingsprojekt.
Publicerad den 10 November 2020

Investeringen ger EPG exponering mot RDI:s befintliga högkvalitativa kontors-, distributions- och industrifastigheter och dess framstående plattform med erfaren ledningsgrupp. Bolagets aktiekurs har handlats på en djup rabatt mot dess substansvärde sedan utbrottet av Covid-19. I juni förvärvade Starwood Capital Group en 29,54-procentig andel i RDI från dess tidigare största aktieägare Redefine Properties.

EPG:s andel i RDI ger debutinträde till Storbritannien, en av Europis fokusmarknader. EPG:s möjlighet att kunna investera inte bara i olika sektorer och geografier, utan även i både noterade och onoterade tillgångar, visar dess mångsidighet att komma åt den mest attraktiva riskjusterade avkastningen över ett brett spektrum av möjligheter.
– Vi är väldigt nöjda med vårt förvärv i RDI där vi får exponering mot dess befintliga högkvalitativa portfölj och marknadsledande plattform. Utbrottet av Covid-19 skapade stor dissonans mellan aktiekurser och substansvärden för några av de diversifierade fastighetsbolagen, vilket gav oss ett utmärkt tillfälle att göra förvärv på fundamentalt attraktiva värderingar. Allteftersom bolaget förädlar sin strategi och portfölj med vägledning av dess största aktieägare Starwood, är vi övertygade om att bolaget kommer generera mycket attraktiv riskjusterad avkastning för sina aktieägare, säger Jonathan Willén, vd för Europi Property Group, och fortsätter:
– Företagets senaste försäljningar av handelsfastigheter i både Storbritannien och Tyskland, dess nya ledarskap under Stephen Oakenfull och dess mer defensiva kapitalstruktur med endast 32,6 procent LTV och 240 miljoner pund redo att användas till nya affärer, pekar tillsammans på ett väldigt attraktivt ’case’ som på nuvarande aktiekurs representerar cirka 40 procent rabatt mot substansvärde.
– Storbritannien är en av våra fokusmarknader av flera anledningar, bland annat på grund av dess fortsatt robusta intresse från internationella investorer och likvida kapitalmarknader. När vi fortsätter att utvärdera investeringsmöjligheter i Storbritannien är vi mycket nöjda med att ha investerat i en av landets ledande diversifierade fastighetsplattformar.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige