Image
Europa Capital och Ailon utvecklar seniorboendeprojekt i danska Helsingör.
Europa Capital och Ailon utvecklar seniorboendeprojekt i danska Helsingör. Bild: Ailon

Europa Capital och Ailon köper i Danmark

Transaktioner Genom ett JV köper Europa Capital och Ailon en sjukhusbyggnad i Helsingör för 45 miljoner euro. Byggnaden ska omvandlas till seniorboende.
Publicerad den 8 Juni 2021

Den totala ytan för projektet är 14 200 kvadratmeter, av dess kommer 5 300 kvadratmeter utvecklas till 58 servicebostäder som kommer drivas av Attendo. Därutöver skapas 108 bostäder speciellt avsedda för pensionärer. På totalytan kommer även innefatta en kommersiell del som väntas utvecklas till en kirurgiavdelning. Bygget är igång och väntas vara färdigställt under första kvartalet 2023.
– Detta förvärv ger ett utmärkt tillfälle att omvandla ett tidigare sjukhus till toppmodernt seniorboende och det är en spännande milstolpe för Europa Capital när vi utökar vår befintliga bostadsexpertis genom vår första investering i seniorboende, säger Hugo Black, partner på Europa Capital.
– Seniorboenden är ett segment på framfart i Danmark med efterfrågan som drivs av starka demografiska trender. Det finns stora möjligheter för tillväxt och innovation i sektorn. Detta är ett mycket spännande projekt och kommer att bli en byggnad med karaktär i Helsingör, säger Lucy Jennings, Director på Ailon Group.

Savills Operational Capital Markets Europe och Colliers Denmark var rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY