Image

Eric Douglas köper kontorshus på Östermalm

Transaktioner Sparbössan Fastigheter, som ägs av Eric Douglas, förvärvar i Stockholm fastigheten Neptunus 31 med adress Storgatan 27 / Grevgatan 34, med tillträde i november.
Publicerad den 25 Oktober 2018
Fastigheten Neptunus 31 på Östermalm. Bild: Sparbössan Fastigheter
Fastigheten Neptunus 31 på Östermalm.

Fastighetens uthyrningsbara area uppgår till cirka 4 600 kvadratmeter och omfattar kontor och läkarvård i sju plan, butiker och restaurang i entréplan samt garage. Fastigheten byggdes ursprungligen som huvudkontor för försäkringsbolaget Odin, sedermera Trygg Hansa. Byggnaden har flexibla planlösningar och en bra hyresgäststruktur.

– Vi har ett fokuserat investeringsintresse i denna delmarknad som vi bedömer har en bra utvecklingspotential, säger Leif Garph vd för Sparbössan Fastigheter. Vi är glada att få förvärva denna intressanta kontorsfastighet med utvecklingsmöjligheter i ett område med stark efterfrågan och ett begränsat utbud. Sparbössan Fastigheter har ett koncentrerat fastighetsinnehav av kontor och hotell i centrala Stockholmslägen. Vår ambition är att när marknaden ger oss möjligheter göra ytterligare förvärv av centrala kontor och hotell.

Fastigheten förvärvas från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv som indirekt ägt fastigheten sedan den byggdes på 1950-talet.

Säljarens rådgivare har varit Nordanö och Cederquist Advokatbyrå.

Wistrand Advokatbyrå har biträtt Sparbössan Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige