Image
När vädret ser ut mer så här kommer ChouChou att öppna i Fältöversten.

Chou Chou öppnar i Fältöversten

Uthyrning AMF Fastigheters knutpunkt på Östermalm för ny hyresgäst. Våren 2024 kommer den vegetariska restaurangen Chou Chou, som drivs av Gustav Johansson, till Fältöversten på Karlaplan i Stockholm.


Nya lokaler för SKH

Stockholms konstnärliga högskola lämnar Östermalm – två miljarder investeras

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms konstnärliga högskola, SKH, i Slakthusområdet där högskolans samtliga verksamheter kommer att samlas. Det nya kvarteret, där SKH:s lokaler ingår, omfattar närmare 36 000 kvadratmeter BTA och beräknas stå klart 2030.


Illustration av den föreslagna upprustningen av Östermalmstorg med nytt kafé och ny restaurang.

Stadens plan för att rusta upp Östermalmstorg

Bygg/Arkitektur Trafikkontoret planerar för en upprustning och tillgänglighetsanpassning av Östermalmstorg som innebär flera nya inslag på det anrika torget mitt i centrala Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Flygvy över den aktuella fastigheten Uppfinnaren 2 som ägs av Vasakronan.

Vasakronan vill byta användning på 110-årig fastighet

Bygg/Arkitektur Bolaget vill ändra användning på fastigheten Uppfinnaren 2 på Östermalm. Fastighetssverige berättar mer.


Handskak genre

Kvalitena säljer kontorsfastighet i Stockholms innerstad

Transaktioner Kvalitena säljer fastighet på Östermalm i Stockholm.


Hotell Villa Dagmar, innergård.

Detta betalade Ramsbury för Villa Dagmar

Transaktioner I slutet av november blev det klart att Stockholms stad säljer hotellet Villa Dagmar på Nybrogatan till Ramsbury Property. Nu kan Fastighetssverige berätta vad Ramsbury får betala för affären.


Balders projekt Caprea ska bli 28 bostäder och cirka 300 kvadratmeter butiksyta på Östermalm.

Balder byggstartar nya bostäder på Östermalm

Bygg/Arkitektur Under tisdagen gick byggstarten för bostadsprojektet Caprea på Östermalm, där Balder ska bygga 28 bostäder, cirka 300 kvadratmeter butiksyta i bottenplan samt bilplatser i källarplan.


Obos har tilldelats ytterligare en markanvisning i etappen Kolkajen inom stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden.

Norsk jätte vinner mer mark på Östermalm

Bygg/Arkitektur Obos fortsätter sin storsatsning i Sverige och har nu landat ytterligare en markanvisning för bostäder inom Norra Djurgårdsstaden. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna i projektet.


Sparbössan hittar gärna fler objekt på Östermalm.

Garph: "Handlar om att hitta rätt objekt"

Bolag Efter en återhållsam tid har Sparbössan tryckt på gaspedalen igen. Vd Leif Garph berättar om senaste Östermalmsförvärvet och expansionsplanerna 2019.


Eric Douglas köper kontorshus på Östermalm

Transaktioner Sparbössan Fastigheter, som ägs av Eric Douglas, förvärvar den 4 600 kvadratmeter stora fastigheten Neptunus 31 på Östermalm i Stockholm.


Patriam utvecklar bostäder på Östermalm

Bostäder På Karlaplan 2 ska byggnaden som var en Stockholms största telegrafstationer transformeras till 17 bostäder. Bakom projektet står bostadsutvecklingsbolaget Patriam.


Östermalmstorg tillfälliga saluhall öppen

Bygg/Arkitektur I går öppnade den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg i Stockholm. Tengbom har ritat den temporära hallen i trä vari handel kommer att bedrivas under de kommande två åren då den ursprungliga saluhallen restaureras.


Forsen bakom nya ägarlägenheter på Östermalm

Bostäder Arbetet med lägenheterna påbörjades under hösten 2014 och inflyttning sker under våren.


Patriam och Exerton köper på Östermalm

Transaktioner Bostadsutvecklingsbolaget Patriam och fastighetsbolaget Exerton köper fastigheten Harpan 29 på adressen Karlaplan 2 där man planerar att utveckla 20 hållbara lägenheter.


Selvaag och Veidekke utvecklar bostäder på Östermalm

Bygg/Arkitektur Veidekke Bostad och Selvaag Bolig inleder samarbete kring bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm i Stockholm.


Intresset var stort för fastigheten Krabaten 7 på Skeppargatan 8.

Familj säljer på Östermalm

Transaktioner Det var ett stort intresse för fastigheten Krabaten 7 på Skeppargatan 8 på Östermalm i Stockholm. Säljare var familjen Holm och köpare Vapenskiölden Avesta AB.


Tengbom får arkitektuppdraget

Bygg/Arkitektur Det är Tengbom som är arkitekterna bakom utvecklingen och upprustningen av Östermalmshallen.


Östermalmshallen renoveras för 635 miljoner kronor - se bilderna här

Bygg/Arkitektur Nu har fastighetsnämnden fattat beslut om att rusta upp Östermalmshallen i Stockholm för sammanlagt 635 miljoner kronor. Den ursprungliga stjärnformiga planlösningen från 1888 kommer återskapas samtidigt som större ytor för kunder och handlare frigörs.

Tengbom får arkitektuppdraget

Bygg/Arkitektur Det är Tengbom som är arkitekterna bakom utvecklingen och upprustningen av Östermalmshallen.


Veidekkesatsning på Östermalm kan gå igång

Bygg Veidekke Bostad har fått klartecken för sitt största bostadsprojekt hittills. Mark- och miljööverdomstolens beslut den 7 maj innebär att detaljplanen för 360 nya bostäder på Östermalm har vunnit laga kraft, första inflyttningen beräknas till 2015.


ESNY får säljuppdrag
för stort Östermalmsprojekt

Bostäder Veidekke har valt lyxmäklarbyrån ESNY för att sköta försäljningen av 360 lägenheter i satsningen Svea Fanfar på Östermalm i Stockholm.