Image

Selvaag och Veidekke utvecklar bostäder på Östermalm

Bygg/Arkitektur Veidekke Bostad och Selvaag Bolig inleder samarbete kring bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm i Stockholm.
Publicerad den 20 Januari 2015
Veidekke och Selvaag samarbetar kring bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm. Bild: Veidekke
Veidekke och Selvaag samarbetar kring bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm.

Veidekke Bostad och Selvaag Bolig tecknade under december 2014 avtal om samarbete i en del av bostadsprojektet Svea Fanfar. Veidekke Bostad avyttrar etapp 3 av Svea Fanfar till ett gemensamt ägt bolag för dryg 300 miljoner kronor. Förvärvet omfattar en huskropp som kommer att rymma cirka 100-125 bostäder.

Projektet som är beläget på Valhallavägens solsida, granne med Kungliga Musikhögskolan, Svea Artilleri och Stockholms Stadion, kommer att påbörjas vid årsskiftet 2017/2018 med planerad försäljningsstart 2017.

- Selvaag och Veidekke samarbetar redan i dag i ett antal projekt i Stockholm. Företagen har vunnit respekt och tillit för varandra som professionella bostadsutvecklare. I syfte att fördjupa samarbetet har vi funnit det naturligt att bjuda in Selvaag Bolig som en partner i etapp 3 av Svea Fanfar, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

- Genom samarbetet med Veidekke Bostad i projektet Svea Fanfar får vi dels kompetens och erfarenhet av marknaden i Stockholm och dels en möjlighet att fördjupa samarbetet med ett företag vi har goda erfarenheter av och som har en stark position på Stockholmsmarknaden, kommenterar Baard Schumann, vd för Selvaag Bolig ASA.


Om Selvaag Bolig
Selvaag Bolig ASA är ett av Norges ledande bostadsutvecklingsföretag och har cirka 11 000 bostäder under utveckling i huvudsak i och runt Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim och Stockholm. Selvaag Bolig har över 60 års erfarenhet från bostadsutveckling och har byggt över 50 000 bostäder seden 1948. Bolagets bostäder marknadsförs under varumärkena Start, Hjem och Pluss.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är en av företagets största ägare.

Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slu...

Läs mer om Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige