Image
Michael Carlsson, vd på HSB Malmö.
Michael Carlsson, vd på HSB Malmö. Bild: HSB Malmö

Eon höjer fjärrvärmepriset med 20 procent – HSB Malmö tar avstånd

Bostäder HSB Malmö fick under tisdagen den 13 september information från Eon att de planerar att höja fjärrvärmepriset med 20 procent för fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar i Malmö och Burlöv. Höjningen ska träda i kraft från den 1 januari 2023.
Publicerad den 15 September 2022

– Det är otroligt anmärkningsvärt att de höjer så här kraftigt. Det känns absolut inte rimligt och vi på HSB kommer att lyfta frågan, säger Michael Carlsson, vd på HSB Malmö.

Många medlemmar och styrelser i bostadsrättsföreningar oroas just nu över de rekordhöga elpriserna. På nationell nivå arbetar HSB för att boende i brf:er, även de med individuell mätning och debitering av el, ska inkluderas i högkostnadsskyddet. Detta med anledning av att Svenska Kraftnät har fått i uppdrag av regeringen att föreslå åtgärder för hur konsumenter och företag ska kompenseras för de höga elpriserna. HSB utreder just nu både lokalt och nationellt olika sätt att agera i frågan.

Under tiden försöker HSB att stötta privatpersoner och bostadsrättsföreningar med information. På hsb.se finns olika energispartips, till exempel dessa: Spara energi hemma, Allt om energieffektivisering (hsb.se) och Så sänker ni energikostnaderna i er bostadsrättsförening.
– Som organisation är HSB sprungen ur bostadsbrist, och det sitter i våra gener att försöka förändra samhället till det bättre genom samverkan. Vi välkomnar all dialog för att åstadkomma bästa scenario för alla boende, säger Michael Carlsson.

HSB Malmö meddelar att man följer utvecklingen noggrant och att man kommer återkomma med mer information.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige