Image

Engelsk pensionsfond säljer två fastigheter – går helt ur Sverige

Transaktioner Bilcentrumgruppen köper två fastigheter där man själva är huvudhyresgäst. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 86 miljoner kronor. Säljaren, en engelsk pensionsfond som innehas av det globala revisionsbolaget BDO, går i och med affären, helt ur Sverige.
Publicerad den 22 Maj 2012

Bilcentrumgruppen är återförsäljare av Audi, VW och Skoda. Genom en bolagsaffär har man köpt två fastigheter där man är huvudhyresgäst. Huvudanläggningen ligger med bra läge i Kristianstad där även Börjesson Lastvagnar huserar. Den andra ligger i Hässleholm. På båda fastigheterna finns byggrätter för kommande expansion.

Säljare är en engelsk pensionsfond, som innehas av det internationella revisionsbolaget BDO, som köpte fastigheterna 2007 och i samband med avyttringen lämnar Sverige.
Köpeskillingen uppgår till cirka 86 miljoner kronor.

Fastigheten i Kristianstad omfattar drygt 9 200 kvadratmeter försäljningshallar, verkstad och kontor och har en tomtyta om 42 948 kvadratmeter. I Hässleholm är det cirka 2 500 kvadratmeter byggnad och nästan 20 000 kvadratmeter tomtyta.
Colliers har varit säljarens rådgivare i affären.
- Det är kul att vi får till en affär till hyfsade nivåer även i lite mindre städer. Och så tycker jag att det är roligt att en egenanvändare i den här branschen satsar på att köpa fastigheterna på det här viset nu när de ska uppdatera och bygga ut hallarna, säger Peter Wiklund på Colliers.

Köparen Bilcentrumgruppen ser affären som en viktig del i en framtida expansion. Man omsätter i dag drygt 500 miljoner kronor. Man kommer inledningsvis att bygga ut säljytorna för Audi med nästan 1 000 kvadratmeter. Nästa år bygger man ut för Skoda.
MAQS har varit säljarens juridiske rådgivare.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY