Image

Ekblads säljs för 2,1 miljarder

Transaktioner Ralf Ekblad säljer sitt Ekblads Cityfastigheter i Jönköping till Regio. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2 130 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Augusti 2018
Ralf Ekblad Bild: Optimal
Ralf Ekblad

Regio köper sju centralt belägna kontors- och handelsfastigheter med en uthyrningsbar area om cirka 70 000 kvadratmeter i Jönköping city.

Genom bolagsaffär köper Regio sju kontors- och handelsfastigheter; Almen 6, Andelen 3, Ansvaret 2, Apeln 44, Apoteket 6, Asken 2 och Astern 11 i Jönköping till ett underliggande fastighetsvärde om 2 130 miljoner kronor. Portföljen som omfattar cirka 70 000 kvadratmeter består till största del av kontors- och handelslokaler med inslag av bostäder, gym och hotell. Tillträde sker den 3 september 2018.

Förvärvet av fastighetsportföljen stärker Regios roll som ledande långsiktig fastighetsägare av kontors- och handelsfastigheter i växande svenska regionstäder. Regio har därmed genomfört förvärv inom handel och kontor till ett fastighetsvärde om drygt sju miljarder kronor sedan 2015.

Eric Bergström, vd Fastighets AB Regio och Partner i Brunswick Real Estate:
– Jönköping är Sveriges tionde största stad sett till befolkning och med sin goda befolkningstillväxt och starka näringsliv passar förvärvet mycket väl in i Regios strategi. Det unika och väl förvaltade fastighetsbeståndet går dessutom helt i linje med vår affärsidé där vi fokuserar på långsiktigt hållbara fastigheter i bra lägen. Ekblads Fastigheter har varit en nyckelaktör i utvecklingen av Jönköping city de senaste 20 åren och Regio ser fram emot att bära traditionen vidare.

Ralf Ekblad, vd och ägare Ekblads Cityfastigheter i Jönköping AB:
– Allt har sin tid – efter 20 års fastighetsutveckling i Jönköping city med över 150 olika förädlingsprojekt och hårt arbete vilket bidragit till att utveckla city – blev det en mycket bra lösning att överlåta ägandet till ett bolag som representerar det långsiktiga svenska pensionskapitalet. Där finns nu både kapital, kunnande och nya visioner på hur Jönköping city kan fortsätta att utvecklas vidare. Beslutet att sälja har involverat tre generationer i familjen Ekblad. Detta ger mig och min familj möjlighet att utveckla andra sidor av livet och markerar slutet på ett kapitel i mitt liv som började som snickarlärling i Ekblads 1971.
Fastighetsförvaltning och utveckling av portföljen kommer att ske i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner). P&E Fastighetspartner AB, som i dagsläget förvaltar fastigheter åt Regio i flertalet städer, har fått uppdraget att förvalta och utveckla portföljen. I samband med förvärvet tar P&E över den befintliga förvaltningsorganisationen inom Ekblads Fastigheter och etablerar således en lokal organisation med mycket god kännedom om såväl fastigheterna som staden.

Regios rådgivare i samband med förvärvet var Kilpatrick Townsend, PropCon och PWC. Ekblads Fastigheters rådgivare i samband med förvärvet var Mannheimer Swartling, PWC och Catella.

FAKTA/
Regio äger och förvaltar kontors- och handelsfastigheter i regionstäder och storstädernas ytterområden. Visionen är att vara den bästa hyresvärden genom en aktiv lokal och regional närvaro. Bolagets affärsidé är att skapa en stabil avkastning till sina ägare genom långsiktigt ägande och en aktiv, lokalt förankrad förvaltning. Regio är ett samägt fastighetsbolag som startades av Tredje AP-fonden och Brunswick Real Estate under 2015. Brunswick förvaltar det samägda bolaget där AP3 är majoritetsägare.

P&E grundades 1991 av Per-Olof Persson. Bolagets affärsidé är att tillsammans med investerare och samarbetspartners identifiera, förvärva, utveckla och förvalta fastigheter. Huvudkontoret är beläget i Kalmar och bolaget har cirka 40 anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige