Image

Efter uppköpsbudet – Stendörren fortsätter köpa

Transaktioner Stendörren har ingått avtal med Catea Group och Zemafor om förvärv av fastigheten Västerås Ateljén 1 intill E18 vid Erikslund. Förvärvet sker i bolagsform, genom förvärv av samtliga andelar i ett fastighetsägande kommanditbolag. Den preliminära köpeskillingen för andelarna uppgår till 35,6 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 36 miljoner kronor. Tillträde skedde den 29 november 2018.
Publicerad den 30 November 2018
Fredrik Brodin, vd för Stendörren. Bild: Stefan Tell
Fredrik Brodin, vd för Stendörren.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 3 459 kvadratmeter och består av lokaler för lager, kontor och sällanköpshandel. Årshyresvärdet uppgår till 4,2 miljoner kronor.
– När vi förvärvade den större Västeråsportföljen av Castellum gav vi uttryck för att kompletteringsförvärv skulle göras. Denna mycket välskötta fastighet flankerar E18 och erbjuder ett ypperligt skyltläge med god tillgänglighet och en bra hyresgästmix. Såväl förvaltning som uthyrningsarbete gagnas av att vi kan växa med våra hyresgäster och tillmötesgå deras lokalbehov, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

Säljarens rådgivare var New Property Transaktion och köparens legala rådgivare var Advokatfirman Glimstedt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige