Image

Efter uppköpsbudet – Stendörren fortsätter köpa

Transaktioner Stendörren har ingått avtal med Catea Group och Zemafor om förvärv av fastigheten Västerås Ateljén 1 intill E18 vid Erikslund. Förvärvet sker i bolagsform, genom förvärv av samtliga andelar i ett fastighetsägande kommanditbolag. Den preliminära köpeskillingen för andelarna uppgår till 35,6 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 36 miljoner kronor. Tillträde skedde den 29 november 2018.
Publicerad den 30 November 2018
Fredrik Brodin, vd för Stendörren. Bild: Stefan Tell
Fredrik Brodin, vd för Stendörren.

Den uthyrningsbara ytan på fastigheten uppgår till 3 459 kvadratmeter och består av lokaler för lager, kontor och sällanköpshandel. Årshyresvärdet uppgår till 4,2 miljoner kronor.
– När vi förvärvade den större Västeråsportföljen av Castellum gav vi uttryck för att kompletteringsförvärv skulle göras. Denna mycket välskötta fastighet flankerar E18 och erbjuder ett ypperligt skyltläge med god tillgänglighet och en bra hyresgästmix. Såväl förvaltning som uthyrningsarbete gagnas av att vi kan växa med våra hyresgäster och tillmötesgå deras lokalbehov, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

Säljarens rådgivare var New Property Transaktion och köparens legala rådgivare var Advokatfirman Glimstedt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige