– I en sådan här kritisk och oförutsedd situation är vi väldigt tacksamma över att Parmaco har kunnat leverera en så stor skola med hög standard på så kort tid. Vår prioritet har varit att eleverna så snart som möjligt ska kunna få komma tillbaka till en trygg läromiljö, vilket de nu kommer få göra. Vi har även fått jobba i nära relation med Parmacos arkitekter för att bland annat välja ut- och invändiga kulörer till skolan och har därmed fått möjlighet att sätta vår egen prägel, vilket känns roligt. Nu ser vi fram emot skolstarten, säger Elisabeth Viksten Eriksson, rektor på Gottsundsskolan.
Skolan började monteras i mitten på maj 2019 och har snabbt och effektivt färdigställts på 2,5 månader. Gottsundaskolan består nu av två byggnader på två plan samt en tredje befintlig byggnad som klarade sig från branden, som har renoverats och som kommer att kunna fortsätta att användas. Sammantaget är det 58 moduler som har byggts ihop och som består av 15 klassrum, varav fyra klassrum är specialutrustade för NO-Kemi och Teknik. Utöver klassrum finns det gemensamma rastutrymmen, personalutrymmen, wc och rwc, en invändig trappa, arbetsplatser för lärare och administration, konferensrum, NO-prepp och grupprum.
– Vi har genom hela processen haft ett väldigt bra samarbete med kommunen och skolledningen för att få en optimal miljö, vilket också har underlättat och gjort arbetet med Gottsundaskolan väldigt roligt. För oss är det av högsta vikt att tillgodose de önskningar och behov som finns både från kommunens håll och för de som ska vistas i skolan. I detta fall har det främst handlat om att få till inredningen på bästa sätt, där vi haft ett givande samarbete med inredningsarkitekter. Ju mer samarbete desto bättre skola i slutänden! Vi tror och hoppas att eleverna kommer att trivas när de börjar, säger Vicky Laflamme, arkitekt och designchef på Parmaco.
Den nya Gottsundaskolan är 3 082 kvm stor, rymmer 350 elever plus personal och kommer att stå på plats i minst 5 år. Även om det är en tillfällig skola lever den upp till samma kriterier som en permanent byggnad och kan dessutom anpassas i storlek efter skiftande behov och över tid. Skolan består av funktionella lokaler där undervisningen kan ske på ett effektivt sätt. Klassrummen är rymliga och med bra ljusinsläpp vilket gynnar lärandet. Stor vikt har även lagts vid designen som är tänkt att knyta an till omgivningens färgsättning, bland annat till träkyrkan precis bredvid skolan. Entréerna har rödmålade träfasader för att betona och underlätta orienteringen på skolgården.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.