Image
Peter Michelson.
Peter Michelson. Bild: EcoDataCenter

Ecodatacenter rekryterar vd från Ericsson

Bolag Peter Michelson tillträder rollen som vd för Areim-ägda Ecodatacenter den 1 oktober och kommer närmast från en roll som chef för Ericssons globala cloud och IT affär. Han tar över ledarskapet i ett bolag som kommer vara drivande i den gröna omställningen kopplat till digitaliseringen.
Publicerad den 30 Augusti 2023

– Ecodatacenter befinner sig på en spännande resa i stark tillväxt, där man på kort tid tagit plats på den internationella arenan. Företaget kommer att ta en ledande roll i den gröna omställningen kopplat till digitaliseringen, säger Peter Michelson, tillträdande vd för Ecodatacenter.

Förändringen sker i en tid då Ecodatacenter genom sin ägare Areim nyligen tagit in fem miljarder kronor för att möjliggöra bolagets fortsatta expansion. Den kraftigt ökande användningen av AI under det senaste halvåret har gjort att Ecodatacenters tjänster efterfrågas i allt högre utsträckning. I våras lanserade bolaget sin nästa stora satsning, Ecodatacenter 2 i Östersund.
– Peter har kvalificerad kompetens inom infrastruktur och digitalisering samt stor erfarenhet av ledarskap i komplexa och internationella miljöer. Vi är glada och tacksamma över att välkomna Peter till vårt snabbt växande bolag, säger Lars Pettersson, styrelseordförande för Ecodatacenter.

Peter Michelson efterträder Dan Andersson som har varit anställd på Ecodatacenter sedan 2018 och i rollen som vd sedan början av 2022.
– Jag och hela styrelsen vill rikta ett varmt tack till Dan. Han är en väldigt uppskattad ledare och vi är tacksamma över hans stora bidrag till Ecodatacenters snabba utveckling, säger Lars Pettersson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige