Image

East Capital lanserar ny fond

Bolag East Capital lanserar sin tredje fond inriktad på fastighetsmarknaden i Baltikum. Fonden har hittills rest över 70 miljoner euro i eget kapital.
Publicerad den 30 November 2015
Kestutis Sasnauskas. Bild: Eastnine
Kestutis Sasnauskas.

Fonden East Capital Baltic Property Fund III kommer att investera i och förvalta kommersiella fastigheter i Tallinn, Riga och Vilnius. Målet för investeringarna är välbelägna och eftertraktade fastigheter inom detaljhandel, kontor och logistik, med väletablerade hyresgäster.

Fondens löptid är åtta år med möjlighet till två års förlängning. Fonden, som riktar sig till institutionella investerare, är en Luxemburg-baserad SIF-fond med ett förväntat eget kapital på upp till 100 miljoner euro, varav över 70 miljoner euro redan tagits in till fondens lansering.

Kestutis Sasnauskas, Head of Private Equity and Real Estate på East Capital, säger:
- Förutsättningarna för en fortsatt långsiktig värdetillväxt för fastigheter i de baltiska länderna är mycket goda. Starka och stabila kassaflöden, återhämtning av hyresnivåerna och sjunkande vakansgrader gör sektorn mycket attraktiv. East Capital förvaltar redan omkring 300 miljoner euro i baltiska fastigheter, med 250 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och mer än 500 hyresgäster från alla de tre baltiska staterna. Detta bekräftar vår position som en av de ledande investerarna på den baltiska fastighetsmarknaden.

Fastighetsinvesteringar i Tallinn, Riga och Vilnius har yield-niver på sju till åtta procent, vilket är två till tre procentenheter högre än i de nordiska huvudstäderna. Detta, i kombination med att hyresnivåerna har återhämtat sig, och att lånevillkoren från framförallt nordiska banker är förmånliga, gör att fastighetssektorn i Baltikum fortsätter att vara intressant.

- Det gläder oss att se ett ökat intresse för sektorn bland investerare, med transaktionsvolymer som håller på att återvända till nivåerna före finanskrisen. Detta har underbyggts ytterligare av den starka återhämtningen i de baltiska ekonomierna, som representerar den högsta tillväxten inom euro-området, tillägger Kestutis Sasnauskas.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige