Image
Dollarstore öppnar i Arninge Centrum.
Dollarstore öppnar i Arninge Centrum. Bild: Genesta

Dollarstore öppnar sin hittills största butik

Uthyrning Dollarstore öppnar en 5 000 kvadratmeter stor butik i Arninge Centrum. Butiken blir därmed Dollarstores hittills största.
Publicerad den 28 November 2019

– Arninge Centrum har ett utmärkt läge, med närhet till både busstrafik, tågtrafik och motorväg. Området står inför stora och spännande förändringar och det känns kul att vara en del av utvecklingen av ett nytt regional centrum i Stockholm, säger Fredrik Holmström, etableringschef Dollarstore.

Under november månad blev det också klart att Jula väljer att flytta till ännu större lokaler och att hästsportkedjan Hööks etablerar sig i centrumet. Samtidigt startar kommunen och Trafikverket utbyggnaden av det nya resecentrumet – som ska göra Arninge till knutpunkt för resandet i Stockholms nordostkommuner.

Dollarstores nya butik, som öppnar i september 2020, blir nästan 5 000 kvadratmeter stor och kommer därmed att vara Dollarstores hittills största.

– Vi hälsar Dollarstore varmt välkommen till Arninge Centrum, säger Emma Stenlund på Genesta, ägare och utvecklare av Arninge Centrum.

Det förbereds också för ytterligare en snabbmatskedja i huset, och med den är hela Julahuset i Arninge Centrum fullt uthyrt. Om ett år kommer samtliga butiker vara på plats i sina nya lokaler och då har byggnaden ändrat utseende och karaktär efter en omfattande fasadrenovering.

– Julahuset blir något helt nytt jämfört med vad det har varit. Vi ser fram mot nästa projekt i Arninge Centrum som är ICA-huset, säger Emma Stenlund.

CBRE har bistått Genesta i uthyrningen med Dollarstore.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige