Image
Oscar Properties med vd Carl Janglin får se DNB ta över fastigheter när banken meddelar att man "avser vidta åtgärder för att verkställa säkerheter ställda över bland annat aktier i vissa av Oscar Properties dotterbolag".
Oscar Properties med vd Carl Janglin får se DNB ta över fastigheter när banken meddelar att man "avser vidta åtgärder för att verkställa säkerheter ställda över bland annat aktier i vissa av Oscar Properties dotterbolag". Bild: Oscar Properties. Montage: Fastighetssverige

DNB tar över fastigheter från Oscar Properties

Bolag DNB Bank ASA, Sweden Branch och DNB Sweden AB (gemensamt, DNB) har meddelat Oscar Properties Holding att de avser vidta åtgärder för att verkställa säkerheter ställda över bland annat aktier i vissa av Oscar Properties dotterbolag.
Publicerad den 27 November 2023

I enlighet med Oscar Propeties pressmeddelande den 23 oktober 2023 och den 8 november 2023 har bolaget tagit emot meddelande från bland andra DNB om uppsägning av säkerställda lån som uppgående till cirka 1,6 miljarder kronor som vissa dotterbolag till bolaget har tagit upp och som bolaget har ingått borgensåtagande för till omedelbar betalning till följd av uteblivna ränte- och avgiftsbetalningar.

Oscar Properties har blivit informerade att DNB avser med start den 28 november 2023 börja vidta åtgärder för att verkställa säkerheter ställda över aktier i vissa av bolagets fastighetsägande dotterbolag samt lån lämnade till sådana dotterbolag. De underliggande fastigheterna som kan komma att omfattas av verkställigheten har enligt Oscar Properties senaste värdering ett värde om cirka tre miljarder kronor.

Oscar Properties fortsätter arbeta med sina övriga kreditgivare för att finna en lösning avseende övriga delar av koncernen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige