Image

Diös tecknar tioårigt avtal med friskola

Uthyrning Diös har tecknat avtal med Pysslingen Förskolor och Skolor AB gällande Söderbaumska skolan i Falun som nu kommer att genomgå en omfattande renovering och yteffektivisering.
Publicerad den 13 Maj 2014

Diös tog över som fastighetsägare 2007 och underhållet av den gamla skolbyggnaden har tidigare varit eftersatt. Diös och Pysslingen kommer nu tillsammans att genomföra omfattande ombyggnationer.

– Vi är glada att göra den här satsningen för vår skola som håller hög kvalitet. Fastigheten är fantastisk med en spännande historik men lokalerna är inte optimala för vår verksamhet. Detta kommer vi nu tillsammans med Diös att åtgärda, säger Johan Svenonius, regionchef på Pysslingen.

– Fastigheten Gullvivan 18 är en 100 år gammal och anrik skolbyggnad i Falun. Det är roligt och spännande att tillsammans med Pysslingen vidareutveckla fastigheten för att anpassa den till dagens utbildningsbehov, säger Fredrik Thorgren, marknadsområdeschef på Diös i Dalarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige