Image

Diös investerar 160 miljoner kronor

SVERIGE Diös Fastigheter AB har påbörjat ett förädlingsprojekt för att göra om och bygga ut Falangallerian i centrala Falun. Det ska bli en ny och modern galleria i två våningsplan. Till projektet hör även en ny bostadsdel med ett 15-tal lägenheter. Investeringen beräknas till 160 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Januari 2008

Den nya gallerian som omfattar drygt 7000 kvadratmeter, kommer att innehålla ett 20-tal butiker, vinterträdgård och restaurang. Det är NCM Donaldsson som fått uppdraget att sköta uthyrningen av lokalerna.

Bland de butiker som har tecknat kontrakt återfinns Clas Ohlsson som öppnar en butik om cirka 1400 kvadratmeter i övre plan och Systembolaget som flyttar från nuvarande läge. Några av de gamla hyresgästerna som följer med i flytten, är Havannamagasinet, Babyproffs och Cool Kids.

Den nya gallerian som får en starkare koppling till Faluån och Fisketorget än den gamla, ska enligt planerna stå klar i november 2008 och investeringen är beräknad till 160 miljoner kronor.

- Vi vill skapa en stark mötesplats och gjuta ny energi i gallerian så vi bygger in mycket trivsel i nybygget. En viss koppling till orten och dess historia vill vi också förmedla, därför är det extra roligt att Clas Ohlsson ett gammalt anrikt företag från Insjön tillhör de första tecknade kontrakten. Både Clas Ohlsson och Systembolaget blir starka dragmagneter och kommer att utgöra ankarna i gallerian, säger Margaretha Bygdeståhl, marknads- och informationschef på Diös Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige